Gündem
18 Mar 2011 15:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

TATLISES OLAYINDA FLAŞ GELİŞME! TETİKÇİ BALIKESİR'DE YAKALANDI!

İbrahim Tatlıses'e düzenlenen silahlı saldırı olayının şüphelileri arasında tetikçi olarak yer aldığı bildirilen E.A. isimli şüpheli yakalandı.

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı olayında tetikçi olduğu iddiasıyla aranan 25 yaşındaki E.A. isimli kişi Balıkesir'de Organize Polisi tarafından yakalandı. Zanlı özel bir ekip tarafından İstanbul'a götürüldü.

İstanbul'da 13 Mart tarihinde uzun namlulu silahlarla İbrahim Tatlıses ve Buket Çakıcı'ya düzenlenen silahlı saldırı olayının şüphelileri arasında tetikçi olarak yer aldığı bildirilen E.A. isimli şüpheli İstanbul ve Balıkesir KOM Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Balıkesir il merkezinde bir eve yapılan operasyonla gözaltına alındı.

E.A. isimli şüpheli ilk sorgusunun ardından Tatlıses ve Çakıcı'ya saldırı olayının soruşturmayı yürüten İstanbul Organize Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. E.A.'nın Tatlıses'e saldırı olayıyla alakalı gözaltına alınan ve çete lideri olduğu öne sürülen Abdullah Uçmak ile daha önce başka suçtan yattığı cezaevinde tanıştıkları ve arkadaş oldukları öğrenildi.

SUÇU KABUL ETMEDİ

İstanbul Emniyeti tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Abdullah Uçmak ve adamlarının kiraladıkları bir otomobil ile gerçekleştirdikleri ileri sürülen silahlı saldırı olayı esnasında araç içerisindeki şüphelilerden birinin de Balıkesir'deki E.A. isimli şahsın olduğunun belirlendiği bildirildi. Açık kimlik ve adres tespiti yapılan E.A. isimli şüphelinin Balıkesir'de kaldığı ev tespit edildi. E.A.'nın kız kardeşinin evi olduğu tespit edilen adrese bu sabah saat 04.30 sıralarında nokta operasyonu yapıldı. Polis saldırının tetikçilerinden biri olarak aranan E.A. isimli şahsı gözaltına aldı. E.A.'nın ilk sorgusunda olay esnasında araçta bulunmadığını söyleyip Tatlıses'e silahlı saldırı olayıyla ilgili tetikçilik yaptığı şeklindeki suçlamayı kabul etmedi.

Ancak, E.A.'nın, daha önce cezaevinden tanıştıkları Abdullah Uçmak ile silahlı saldırı olayından önce 1 hafta boyunca söz konusu kiralık araca beraber binip, dolaştıklarını söylediği öğrenildi. Bu arada, Balıkesir KOM ekiplerinin çapraz sorgulamaya aldıkları E.A.'nın olaydan önce cuma günü İstanbul'dan ayrılıp otobüs ile Balıkesir'e geldiğini kaydettiği sözleri ile yakınlarının verdiği ifadeler ile çeliştiği belirtildi. Şahsın otobüs ile Balıkesir'e belirttiği tarihte geldiğini de delillendiremediği kaydedildi. Balıkesir KOM ekiplerinin başarılı bir operasyonla yakalayıp gözaltına aldığı E.A.'nın toplam 8 ayrı suçtan sabıka kaydının bulunduğu, bu suçlardan 7'sinin hırsızlık, birinin ise örgütlü suç olayı olduğu bildirildi. 

İHA