Magazin
18 Mar 2011 13:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

TATLISES CEPHESİNDEN ÇOK SERT AÇIKLAMA; ''İBRAHİM TATLISES ŞOV MALZEMESİ YAPILAMAZ!''

İbrahim Tatlıses'in avukatı, medyada son günlerde çıkan haberlerle ilgili çok sert açıklama yayınladı..

İbrahim Tatlıses’in avukatı, medyada son günlerde çıkan haberlerle ilgili çok sert açıklama yayınladı..

İşte o açıklama :

Bilindiği gibi Sayın İbrahim Tatlıses, 14.03.2011 tarihinde sinsice planlanan bir tuzak sonrasında, kirli ellerce sıkılan kurşunların hedefi olmuş ve ağır şekilde yaralanmıştır.

Meydana gelen bu menfur olayın kamuoyunca duyulmasından itibaren, tüm toplum katmanlarında büyük bir infial meydana gelmiş ve bu çirkin saldırı vicdan sahibi herkes tarafından lanetlenmiştir.

Olayın meydana gelmesinden sonra, tüm medya kuruluşları büyük bir titizlikle olayın takipçisi olmuş ve her türlü mecrada olayın detaylarıyla ilgili haber yapmıştır. Kamuoyunun ilgisi ve olayın vehameti bir arada düşünüldüğünde, medyanın konuyu gündeme taşıması normal karşılansa da; son zamanlarda yapılan bazı haberler ve programlar, halkın haber alma hakkına hizmet etme anlayışından uzaklaşmış, müvekkili şov malzemesi haline dönüştürmüştür.

Özellikle saldırıdan hemen sonra, hastane güvenlik kameralarıyla çekilen, en savunmasız halinin ve kurşunlara hedef olmuş bedeninin, hiçbir vicdan süzgecinden geçirilmeden en çıplak haliyle gazetelerde, televizyonlarda ve internet sitelerinde sergilenmesi, hayata tutunma mücadelesi veren Sayın İbrahim Tatlıses’i ve ailesini, yapılan saldırı kadar acıtmış ve yaralamıştır.

Bunun yanında, müvekkilin uğradığı alçakça saldırı nedeniyle bir çocuk kadar savunmasız durumda kaldığı ve cevap hakkını kullanamayacağı bir zamanda, yapılan bazı programlarda tüm yaşamının en mahrem noktalarına kadar sorgulanması ve yargılanması ne adına olursa olsun hoş görülemez.

Bu noktadan hareketle siz duyarlı medya kuruluşlarının sağduyusuna seslenerek, müvekkilim ile ilgili bu kanlı ve mahrem görüntülerin rayting malzemesi yapılmamasını ve kişilik haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz.

Basın özgürlüğü çerçevesinin dışına çıkan bu yayınlar, tarafımızca yasal mercilere taşınacak olmakla birlikte; duyarlı medya kuruluşlarının bir mahkeme kararı olmadan da gerekli özen ve dikkati göstererek, halen hayatta kalma mücadelesi veren Sayın İbrahim Tatlıses’in yaşam hakkına saygı duymasını bekliyoruz.

Hepimizin hayatında en az bir türküsüyle/şarkısıyla iz bırakmış bir büyük sanatçının hiç değilse bu kadarına hakkı bulunduğunu düşünüyoruz.

Saygılarımızla.
18.03.2011
İbrahim Tatlıses ve Ailesi Adına
Av. Hayati Şahin