Gündem
29 Şub 2012 10:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:23

"TATLI TATLI YİYENLER ACI ACI GEĞİRSİN İSTİYORUZ"

28 Şubat tartışmalarında yer bulan Ertuğrul Özkök ve Emin Çölaşan polemiğine değinen Ahmet Tezcan 'medya suç işlemiştir' dedi.

Gökmen Karadağ'ın hazırlayıp sunduğu Haber Aktif ilginç bir 28 Şubat tartışmasına sahne oldu. Programa telefonla katılan gazeteci Ahmet Tezcan post modern darbenin medya ayağına yönelik iddialı yorumlarda bulundu.

28 Şubat tartışmalarında yer bulan Ertuğrul Özkök ve Emin Çölaşan polemiğine değinen Ahmet Tezcan 'medya suç işlemiştir' dedi. Tezcan, medyanın da 28 Şubat soruşturmasına dahil edilmesi gerektiğini söylerken isim vermeden Özkök ve Çölaşan çizgisindeki isimler için "Tatlı yiyenin geğirmesi acı olur'. Hiç olmazsa geğirdiklerini görmek istiyoruz artık..." dedi.

Ahmet Tezcan: Medya 28 Şubat'ta kesinlikle suç işledi. Bunu çok rahat bir şekilde söylüyorum. Ertuğrul Özkök ve Çölaşan'dan çok daha önce Dinç Bilgin'in Ergun Babahan'ın itirafları var. O itiraflar çok açık bir şekilde suç niteliği taşıyor. Düşünsenize Ergun Babahan "generaller bir şey söylemese de bir yazıyorduk" diyor, "köşe yazılarını sansürlüyorduk" diyor. Çok önemli tanıklıklar var. TRT Haber'de Kozmik Oda programında Şükrü Karadağ ve Hüseyin Kocabıyık'ın tanıklıkları çok önemli. TÜSİAD'ın ve medya patronlarının 28 Şubat generallerine nasıl hizmet ettiğini isim isim anlatıyorlar. Medya o dönem gazete sayfalarında cinayet işliedi. Bugün gazeteciler.com'daki bir haberde Cengiz Çandar, o dönem nasıl hedef gösterildiğini, yıpratıldığını anlatıyor. Şimdi dönüp de itiraflar yapmak doğru gelmiyor bana. O zihniyet medyada hala var. Güç kimdeyse merkez medya dediğimiz grupların yamanma yapışma ve nemalanma potansiyeli her zaman mevcut. Zaten 28 Şubatçıların bir kısmı da mevcut iktidara yapışık bir vaziyette yine köşe yazarlığı yapıyor, nüfuzlarını sürdürüyorlar. Arada bir itiraflarla yüreklerini soğutuyorlar."

Gökmen Karadağ: Gazetecilik ahlakını ihlal etmek başka bir şey suç işlemek başka bir şey. Biliyorsunuz 28 Şubat soruşturması var halihazırda..

Ahmet Tezcan: Bence bunlar soruşturulacak. Bu ilişkiler sorgulanacak. Kimin nereye malzeme hazırladığı, vizyon oluşturduğu bir suç ortaklığı şekline ortaya çıkacak. Sadece gazetecilik ahlakıyla bunu açıklamak mümkün değil. Çünkü ardında çıkar ilişkileri var.

Gökmen Karadağ: Peki soruşturmanın medyaya uzanması mümkün müdür?

Ahmet Tezcan: Mümkündür...

Gökmen Karadağ: Bekliyor musunuz?

Ahmet Tezcan: Ben hiç bir suçun cezasız kalmasını istemiyorum. Toplum nezdinde mahkum olmuş durumdalar gerçi ama... Anadolu'da bir söz vardır; 'Tatlı yiyenin geğirmesi acı olur'. Hiç olmazsa geğirdiklerini görmek istiyoruz artık...