Dünya
11 Oca 2023 16:02 Son Güncelleme: 11 Oca 2023 16:06

Tate hakim karşısına Kur'an-ı Kerim ile geldi

Sosyal medya fenomeni Andrew Tate, geçen haftalarda Romanya'daki evine yapılan baskınla tutuklandı. Tecavüz ve insan kaçakçılığı suçları ile yargılanacak olan Tate, dün sabah temyiz için mahkemeye Kur'an-ı Kerim getirdi.

Eski profesyonel boksör ve fenomen Andrew Tate, son yıllarda sosyal medyanın en çok konuşulan isimleri arasında yer almaya devam ediyor.

Cinsiyet eşitliği konusunda yaptığı açıklamalar ve kadın düşmanı söylemleri ile sık sık viral olan Tate'in geçen sene Instagram ve Facebook gibi sosyal medya hesapları kapatılmıştı.

Hakkında organize suç işleme, insan kaçakçılığı ve tecavüz şüpheleri olan Tate geçen 29 Aralık gecesinde Romanya'daki evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Romanya mahkemesi, 36 yaşındaki fenomen, erkek kardeşi Tristan Tate ve iki farklı şüphelinin 30 gün boyunca gözaltında tutulmalarına karar verdi.

10 Ocak sabahında Tristan ve Andrew Tate gözaltı kararında temyize gidilmesi için Bükreş'te mahkemeye çıktı.

Mahkemeye giden Andrew Tate'in yanında Kur'an-ı Kerim getirmesi ise dikkat çekti.

Tate geçen sene ekim ayında İslam'ı kabul ederek Müslüman olduğunu namaz kıldığı bir videoyu paylaşarak duyurmuştu.

"İslam, erkeklerin karşılaştığı sorunların çoğunu çözüyor" diyen Tate, "Müslümanlar kendi inançlarını savunarak şaka malzemesi olmayı reddeden tek topluluk" diye eklemişti.

Son olarak Tate'in temyizi, mahkeme tarafından reddedildi ve hakkında soruşturma açılan üç kişiyle birlikte Romanya'da gözaltında tutulmaya devam edileceği açıklandı.