Taşyapı’ya bir şok daha! 72 katlı rezidans inşaatı mühürlendi!

Şişli Belediyesi ekipleri, Taşyapı İnşaat tarafından yapılan ve “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” olarak anılan 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanında denetim yaptı. Yapılan denetimlerde eksiklikler tespit edilen inşaat alanı zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Taşyapı’ya bir şok daha! 72 katlı rezidans inşaatı mühürlendi! - Sayfa 1

MedyaRadar’ın haberine göre, Taşyapı Inşaat’ın 2013 yılından beri yapmak için mücadele ettiği projeye bir darbe de yeni başkan Resul Emrah Şahan’dan geldi. Belediye ekipleri bu sabah inşaat alanında incelenmeler yaptı.

19
Taşyapı’ya bir şok daha! 72 katlı rezidans inşaatı mühürlendi! - Sayfa 2

İKSA KAZIKLARI DEĞİŞTİRİLMİŞ!

Şişli Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Yapılan incelemede projeye aykırı çalışmalar yapıldığını belirleyen ekipler, projeye göre 12 milimetre çapında olması gereken bazı demirlerin 10 milimetre olarak kullanıldığını, iksa kazıklarının uygulama sırasında değiştirilerek, proje dışına çıkıldığını tespit etti. 

29
Taşyapı’ya bir şok daha! 72 katlı rezidans inşaatı mühürlendi! - Sayfa 3

Tutanak tutarak çalışmaları durduran ekipler, inşaat alanının girişinde bulunan kapıya da mühür vurdu. 

39
Taşyapı’ya bir şok daha! 72 katlı rezidans inşaatı mühürlendi! - Sayfa 4

Ayrıca, yapılan incelemelerde yapı denetim firmasının “aykırı” yaptığı işlemlere hiçbir müdahalede bulunmadığı da görüldü. Öte yandan, belediye ekipleri 8 Nisan 2024 tarihinde yaptıkları denetimde, inşaat alanındaki eksiklikler dolayısıyla “durdurma” kararı vererek, ilgili firmadan onaylı ve ıslak imzalı proje istenmişti. 

49