Politika
23 Mayıs 2024 08:35 Son Güncelleme: 23 Mayıs 2024 09:00

Tasarrufu yanlış anladı! Makam aracı okul servisi oldu!

Hem iktidar hem de muhalefet partileri yerel yöneticilere ‘Tasarruf yapın’ çağrısı yaptı. Bazı belediyeler tasarruf tedbirleri kapsamında kiralık araç sayılarını azalttı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürünün makam aracı çocuğunun okul servisi oldu. MedyaRadar’ın konuştuğu müdür, ‘Yolumun üzeriydi aldım. Mesafe çok kısa’ savunması yaptı. Mesafe 20 kilometre çıktı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da, "Önümüzdeki hafta yayınlayacağımız tasarruf genelgesiyle Türkiye'de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız. Sonra da herkesten bu tasarrufa ve bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz. Diğer partilere de örnek olmasını isteyeceğiz" açıklaması yaptı. Aynı açıklama AK Parti tarafından da yapıldı. Ancak buna iki parti mensubu belediyelerin uygulamaya koymadığı ortaya çıkmıştı.

MAKAM ARACIYLA ÇOCUĞUNU OKULA TAŞIYOR!

Tasarruf yapın’ açıklamasını yanlış anlayanlardan biri de CHP’li Gaziosmanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Vedat Özdemir oldu. AK Parti döneminden beri müdürlük yapan Özdemir'in, makam aracıyla çocuğunu okula bırakıp, okuldan aldığı ortaya çıktı.

Makam aracıyla çocuğunu okula bırakan Özdemir, kendisini şu sözlerle savundu; "27 yıllık onurumla çalışan bir kamu görevlisiyim. Yoğun bir iş tempomuz var. İş çıkış saatlerim belli olmuyor. Bir gün iş çıkışında yolumun üzerinde diye kızımı okuldan aldım. Peşimden gelen biri de bunu kameraya almış. Ben her zaman okula bırakıp almıyorum. Genelde erken çıktığımda, okul çıkış saatine yakınsa ancak o zaman alıyorum. Ayrıca benim çalıştığım birimle kızımın okulu arasındaki mesafe iki kilometre. Çok kısa mesafe yani. Dediğim gibi her zaman almıyorum. Çok nadir alıyorum’’ dedi.

KISA MESAFE DEDİ OKUL KAYAŞEHİR’DE ÇIKTI!

Özdemir’in "Çalıştığım yere iki kilo mesafede’’ dediği okul Kayaşehir’de çıktı. Özdemir’in iki kilometre dediği mesafenin 20 kilometreyi bulduğu öğrenildi. Medyaradar’ın belediye kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Özdemir’in Bağcılar Batışehir’de oturuyor, sabahları kızını Kayaşehir’deki okula kendisinin bırakıyor, öğleden sonra da şoförüne aldırıyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin konuyla ilgili nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.