Medya
28 Nis 2010 10:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:15

"TARTIŞMA PROGRAMLARINA NEDEN BU İSİMLER SEÇİLİYOR?"

"Bu programların sonucu ne oluyor? Bağırış çağırış. Neden bu isimler seçiliyor? Fikir yarışı ya da görüş zenginliği mi? Hayır."

Ulusalcı ve liberal gazeteci programları pek revaçta

Evet böyle bir yeni akım var. En son örneği Ses TV’de yer alacak. CNN TÜRK’te ‘Medya Mahallesi’nde Ayşenur Arslan açıkladı. Hulki Cevizoğlu ile Şamil Tayyar, Ses TV’de 26 Mayıs’ta yeni bir programa başlıyor: ‘Düşünce Fırtınası’
Bu televizyon kimin? Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in. Ve bizzat kendisi bu ikilinin bu kanalda program yapmasını istemiş.
Bu ‘ulusal - liberal’ olayı en son somut örneği Kanaltürk’te yaşanıyor. Ümit Özdağ, Fikri Akyüz, Rasim Ozan Kütahyalı, Ümit Zileli ‘Ters Cephe’de bir araya geliyor. Bu programların sonucu ne oluyor? Bağırış çağırış. Neden bu isimler seçiliyor? Fikir yarışı ya da görüş zenginliği mi? Hayır. Karşıt fikirlerin kavgası. İzliyoruz görüyoruz. Haaa bundan hoşlanmıyor muyuz? Her televizyon tartışmasının ağzı iyi laf yapan, konuşma kabiliyeti yüksek, demagoglarla dolu değil mi? Bir kanalın bütün tartışma programlarındaki isimlerin toplamı bir elin parmağını geçmez. Ezberledim. Futbol takımı kadrosu gibi. Ama bir örnek vermek gerekirse bu işin düzeyi Emre Kongar ile Mehmet Barlas tadında ve seviyesinde olmayacak. Biz de ekranda takım tutar gibi “Ohh nasıl da giydirdi” diye mutlu olacağız. Seyretmem mi? Bir bakacağım mutlaka. Hani bihaber kalmamak adına.

Sina Koloğlu/Milliyet Cadde