Gündem
08 Tem 2011 17:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:33

TARTIŞMA PROGRAMLARI EKRANDA ZİRVEYE ÇIKTI! EN ÇOK HANGİSİ KONUŞULDU?

Interpress, Haziran ayında televizyonda yayınlanan programların yazılı basına yansımasını araştırdı.

Interpress, Haziran ayında televizyonda yayınlanan programların yazılı basına yansımasını araştırdı. İşte televizyonun Haziran ayı "Medya Karnesi”...

TARTIŞMA PROGRAMLARI EKRANDA ZİRVEYE ÇIKTI

Televizyonda yayınlanan programların yazılı basında çıkan haber sayıları tespit edilerek Interpress tarafından her ay hazırlanan “Televizyonun Medya Karnesi”ne göre, Haziran’da ekranda tartışma programlarında patlama yaşandığı belirlendi. Televizyonda yer alan kanalların 27 tanesinde yayınlanan 68 tartışma programı yazılı basında çıkan 518 haberler yer aldı. Ekranda en çok tartışma programı yayınlayan kanalların başında NTV, CNN Türk ve TV8 yer alırken, “Siyaset Meydanı”, “Arena” ve “Tarafsız Bölge” ise hakkında en çok haber çıkan tartışma programları oldular.

Ekranda eğlencenin yeni adresi “TNT” oldu

İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergide çıkan programların analizlerinin yer aldığı Interpress’in araştırmasında, geçtiğimiz ay kanallarda yayınlanan eğlence programları içinde en çok haberi yayınlanan ilk üç programın da TNT kanalında yayınlandığı tespit edildi. “Hülya Avşar Show”, “Arım Balım Peteğim” ve “Açıl Susam Açıl” hakkında en çok haber çıkan ilk üç program oldu.

Kadın programlarında kıyasıya rekabet yaşanıyor
 

“Televizyonun Medya Karnesi” raporunda, geçen ay yayınlanan kadın programları kategorisinde haber çekişmesinin yaşandığı ortaya çıktı. ATV’de yayınlanan “Esra Erol ile Evlen Benimle” birinci sırada yer alırken, Derya Baykal’ın Kanaltürk’te sunduğu “Derya’nın Dünyası” ikinciliği aldı. TV8’de yayınlanan ve Ebru Şallı’nın spor ile hayatı birleştiren “Ebruli” programı üçüncü, Show TV’de yayınlanan “Sabahın Sedası” da dördüncü oldu.

Yemek programlarının lideri Haziran ayında “Yeşil Elma” oldu

Kanalların yayınladığı programların yazılı basında çıkan haberlerini kapsayan Interpress’in “Televizyonun Medya Karnesi” araştırmasına göre, Haziran’da basında ilgi gören yayınlar arasında yemek programları da vardı.  Samanyolu TV’de yayınlanan “Yeşil Elma” en çok haberle ilk sırayı alırken, NTV’de yayınlanan “Tadı Damağımda” ikinci, CNN Türk’te yayınlanan “Yol Üstü Lezzet Durakları” programı da üçüncü oldu.