Gündem
30 Ağu 2010 21:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

TARTIŞMA CANLI YAYINA SIÇRADI!

CHP Milletvekili Fatih Atay ve Vali Hüseyin Avni Coş arasında başlayan tartışma canlı yayında devam etti

CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay ve Vali Hüseyin Avni Coş arasında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında yaşanan tartışma, bazı televizyon kanallarının canlı yayın programlarıyla devam etti.

Telefonla bir haber kanalındaki programa bağlanan CHP’li Atay ve Vali Coş birbirlerine ağır ifadelerle yüklendi, suçlamalarda bulundu. CHP’li Atay, AK Parti İl Başkanı gibi davrandığını savunduğu Vali Coş’un, Aydın’da geçen haftalarda yapılan, Başbakan Erdoğan’ın da katılıp referandumla ilgili siyasi mesajlar verdiği tesis açılışına gelmekte bürokratları zorunlu tuttuğunu; bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine "İstemezsem bu kentte teker bile döndürmem" diyerek fişleme yaptığını dile getirdiğini; kendisine ’Ördek’ diyerek hakaret ettiğini; CHP’yi suçladığını ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na küfür ettiğini öne sürdü.

’HODRİ MEYDAN’

Cevap hakkını kullanan Vali Coş ise Atay’ın iddialarının tamamının asılsız olduğunu belirterek, "Velev ki bunlar doğru. Bunları gündeme getirme yeri bayram töreni midir?" diye çıkıştı. "Herşey sorgulanır ama Hüseyin Avni Coş’un nezaketi ve cesareti sorgulanmaz" diyen Vali Coş, Atay’ı iddialarını ispatlamaya davet etti, "Hodri meydan, istediği televizyonda çıkar tartışırız" çağrısında bulundu.

Hayli gergin geçen ve sunucunun sürekli araya girmek durumunda kaldığı tartışma, CHP’li Atay’ın yeni bazı iddialarıyla farklı bir boyut kazandı. Atay, Aydın’da herkesin Vali Coş’tan nefret ettiğini, CHP mitinginde 30 bin kişinin "Vali istifa" diye bağırdığını, bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, "Daha az önce bile bir vatandaş arayıp silah ruhsatı almak için kendisinden 2 bin 500 TL istendiğini söyledi, "Bunların hepsini belgeleriyle açıklayacağım" dedi.

Araya giren Vali Coş ise Atay’ın söylediklerinin tamamen iftira ve yalan olduğunu savundu. Son derece hararetli geçen Vali Coş ve Atay arasındaki tartışma, birkaç dakika sonra diğer bir haber kanalında aynı hızıyla devam etti.