Gündem
06 Mar 2023 07:58 Son Güncelleme: 06 Mar 2023 08:01

Tarsus’taki gizemli ev satışa çıkarıldı! MİT takibine girdi, kazıldı, yandı…

Mersin’de bir yıl süren gizemli kazılarla gündeme gelen ev 6 milyon 750 bin TL’ye satışa çıkarıldı.

Mersin Tarsus’taki gizemli ev olarak bilinen ve özel hareket polisleri gözetiminde 1 yıl süren gizemli kazılar ile gündeme gelen ev satışa çıkarıldı.

Sahibi tarafından ev, “Tarsus Meşhur Gizemli Kırmızı ev 209 m2” başlığı altında 6 milyon 750 bin TL satış fiyatıyla ilana çıktı. Satışını duyan mahalle sakinleri, bir an önce evin yeni sahibini bulup, gündemden çıkmasını istedi.

Mahalle sakini Yusuf Kemal Rüya, “Çocukluğum burada geçti. Gizemli evin satışa çıktığını duyduk. Buradaki bilinmezlik durumunun, gizemlilik halinin derhal sona ermesi gerekir, çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Zira burasıyla ilgili sürekli hurafeler üretiliyor, korkular büyüyor, bunun sona ermesi için doğru bir adımdır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Tarsus kazısında yer altı şehri bulundu diyen de oldu, hazine çıktı diyende. Hatta Tarsus kazısı gizemli bir boyutlar arası kapıya açıldı diyenler bile oldu.

"TARSUS KAZISINDA ÇALIŞTIK"

Kazıda görev aldıklarını iddia eden iki arkeolog da araştırmacı-yazar Haluk Özdil'e kazıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Arkeologlar, verdikleri bilgileri canları pahasına aktardıklarını ve bu bilgileri verdikten sonra canlarının tehlikede olduğunu ileri sürdüler.

MİT ve Özel Harekât polislerinin gözetiminde 1 yıl süren gizemli kazı çalışmaları 3 Kasım 2017'de ani bir kararla bitirilmişti. Geçtiğimiz ağustos ayında evde yangın çıkmış, yan konutta oturan anne ve kız dumandan etkilenmişti.