Gündem
30 Eki 2011 11:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:57

TARIK AKAN'LA İLGİLİ ORTAYA ATILAN İDDİA DOĞRU MU?

Ekrem Dumanlı'nın o iddiası ile ilgili sinema sanatçısı Tarık Akan'ın ağabeyi Turgut Üregül ne dedi?

Turgut Üregül kardeşinin, yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Dündar Kılıç’ı devreye sokarak Bakırköy’deki ’Özel Taş Mektep’ binasını Hrant Dink’in elinden aldığı yönündeki iddiaları doğruladı.

Tarık Akan ve Dündar Kılıç’ın dolaylı olarak ortak olduklarını savundu. Tarık Akan’ın kolejdeki ortaklarından Z.İ.’ye dikkat çekti. Bu ismin Tarabya’daki bir arazide Dündar Kılıç ile de ortak olduğunu ileri sürdü. Turgut Üregül, "Bunları ispat edeceğim bütün belgeler elimde var. Tarık, hiçbir şeyi üzerine almaz. Bütün malları Bakırköy’de Z.İ.’nin üstündedir. Okulda da ortak hissesi var. Tarık, Dündar Kılıç ile de dolaylı ortak. Tarık Akan’ın ortağı Z.İ. bir arsada, Dündar Kılıç ile kâğıt üzerinde ortak. 6-7 sene ortaklık yaptı. Z.İ. ile Tarık, Taş Mektep’te resmi olarak ortaklardır." diyor.

Tarık Akan, Hürriyet gazetesinin 19 Ekim 2011 tarihli nüshasında, Dündar Kılıç’ın eski ortağı Dündar Uçar ile karıştırıldığını iddia etmişti. Tarık Akan’ın bahsettiği D.U.’nun Özel Okullar Derneği Başkanı olduğunu anlatan Üregül, söz konusu açıklamaları yalanladı. Üregül, "Okul D.U.’nun değil. O, Tarık’a mesleği öğreten kişi. Hrant Dink’in kardeşi ’bizi bu olaya sokmayın’ diyor. Peki, imzalanan sözleşmesi yapılan okulu nasıl aldılar elinizden?" şeklinde konuşuyor. Üregül, emekli Albay olan babaları Yaşar Üregül’ü 1998’de kaybettiklerini anlatıyor. Üregül, "Babam vatanperverdi. Kimsenin hakkını yemedi. Ama o (Tarık Akan) hain adamın birisi." diyor. Bu arada, Tarık Akan’ın Dündar Kılıç ile ünlü üç sinema sanatçısı vasıtası ile temasa geçtiği öğrenildi.

Zaman