Polemik & Kulis
08 Nis 2012 17:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:31

TARIK AKAN'DAN AKİF BEKİ'YE YENİ YANIT; ADIMI KULLANARAK NE YAPMAK İSTİYORLAR?

Tarık Akan 12 Eylül davasında müdahil olmamasıyla ilgili eleştirilere Fatoş Güney aracılığıyla yanıt verdi.

A Haber’de yayınlanan Selin Ongun’un sunduğu “Bi Sormak Lazım” programına katılan Fatoş Güney, Tarık Akan’ın 12 Eylül davasıyla ilgili eleştirilere yanıtını iletti. Güney, Akan’ın “Benim üzerimden, benim adımı kullanarak kimlerin ne yapmak istediğini anlamıyorum” dediğini ifade etti.

Uçakta olduğu için programa katılamadığını belirten Güney, “Çok da haklı. İnsanların başka kişiler üzerinden yorum yapmasını ben de anlamış değilim. Ama zaten hep böyle oldu. Yılmaz Güney’in de adı kullanılarak onun üzerinden bir şeyler sağlanmaya çalışıldı. Ünlü olmuşsanız, mücadele etmişseniz ya da muhalif olmuşsanız meyveli ağaçlar taşlanıyor maalesef” diye konuştu.

“BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN SAMİMİ OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Fatoş Güney, Başbakan Erdoğan’ın açılım kapsamında sanatçılarla buluşmasında Yılmaz Güney’e atıfta bulunmasına çok sevindiğini belirtti.

Güney, “Başbakan bugüne kadar yapılan en doğru değerlendirmeyi yaptı. ’Güney filmlerine kulak verilseydi bugün Türkiye bugünlerde olmayabilirdi’ dedi. Ben de buna katılıyorum. İlk söyleyeceğim budur. Ona teşekkür ediyorum. Bu sözü için kendisine ulaşmak, teşekkür etmek ve bana yardımcı olmasını talep etmek isterdim. Yılmaz Güney ile ilgili yapılması gereken çok şey var.” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU YAPTIĞININ ARKASINDA DURAMADI, SAMİMİ DEĞİL”

Fatoş Güney, Paris’te Yılmaz Güney’in mezarını ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu’na tepkisi ise şu sözlerle dile getirdi:

“Kılıçdaroğlu’na inanamıyorum. Önce mezarına gideceğine çok sevindim. Sonra yaptığı olayın arkasında duramadı. Yılmaz Güney’in sadece sanatçı yanına sahip çıkıyoruz dedi. Halbuki Güney sadece bir sanatçı değildi. Yılmaz Güney düşünceleri nedeniyle sürgüne gitmişti, o bir devrimciydi. Bunların arkasında duramamayı samimiyet olarak görmüyorum. O zaman gitmesinler.”

“KENAN EVREN’E MEKTUP YAZACAKTI”

Fatoş Güney, 12 Eylül boyunca filmleri yakılan, vatandaşlıktan çıkartılan Yılmaz Güney’in son dönemlerinde Kenan Evren’e mektup yazmayı düşündüğünü söyledi. Güney, “Vatandaşlıktan çıkartılma haberini aldığında çok üzüldü, ağladı. ’Nasıl böyle bir şey yaparlar? Ben bu kadar Türkiye’nin çilesini çektim, çabaladım’ diyordu, kabullenemiyordu. Ben bunun kağıt üzerinde bir işlem olduğuna ikna etmeye çalışıyordum. Son günlerinde Kenan Evren’e mektup yazmak istediğini söyledi. ’Onun bir halk düşmanı olduğunu haykırmak istiyorum’ diyordu ama sonrasında durumu ağırlaşınca mektubu yazamadı.” dedi.