Spor
02 Haz 2022 21:13 Son Güncelleme: 02 Haz 2022 21:15

Tarihte bir ilke imza attılar: Hakemler aynı anda eşcinsel olduklarını açıkladı!

İskoçya liginin iki üst düzey hakemi Craig Napier ve Lloyd Wilson, eş cinsel olduklarını açıkladı. Napier ve Wilson, İskoçya tarihinde aktif olarak görev başındayken eşcinsel olduklarını açıklayan ilk hakemler olarak tarihe geçti.

İskoçya'nın iki ünlü hakeminin aktif görevlerine devam ederken eşcinsel olduklarını açıklaması, ülkede büyük ses getirdi.

 GENÇ FUTBOLCUDAN GÜÇ ALDILAR

Craig Napier ve Lloyd Wilson'ın 17 yaşındaki Blackpool forvet oyuncusu Jake Daniels'in eşcinsel olduğunu açıklamasından sonra geldi. Jake, eşcinsel olduğunu açıklamasından sonra Prince William ve Harry Kane gibi kişiler tarafından destek görmüştü

Craig Napier

 "BU BENİM KİŞİSEL MESELEM DEĞİL"

İskoçya Ligi'nde düdük çalan 32 yaşındaki hakem Napier, geçen sezon 10 maçta düdük çaldı. Napier 2015-16 sezonundan beri aktif hakemlik yapıyor. 31 yaşındaki Wilson ise üçüncü ve dördüncü liglerde düdük çalıyor. Napier, yaptığı açıklamada uzun süredir gerçek cinsel eğilimini açıklamak için çaba sarf ettiğini ve eşcinsel olduğunu itiraf ettikten sonra sırtında büyük kalktığını belirtti. Napier, "Bu benim kişisel meselem değil, haber olsun diye paylaşmıyorum. Tek istediğim İskoç kültürünün değişmesi ve herkesin olduğu gibi kabul edilmesidir." dedi.

Lloyd Wilson