Ekonomi
01 Kas 2023 18:33 Son Güncelleme: 02 Kas 2023 12:01

Tarihin en büyük halka arzında hayal kırıklığı!

Katılımcı sayısı ile halka arz rekoruna imza atan TAB Gıda işlem görmeye başladıktan 5 gün sonra tavan serisini sonlandırdı.

Uzmancoin'de yer alan habere göre; 26 Ekim Perşembe günü Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan şirket bugün yoğun bir satış ile karşılaştı. 5 milyondan fazla kişinin halka arzına katıldığı TABGD hissesinin pek çok kişi uzun süre tavan yapmasını umuyordu. Yıl içinde Kale Seramik, İzdemir Enerji ve Baydöner gibi halka arzların uzun süre tavan yaptığı bir ortamda TAB Gıda’nın beşinci işlem gününde tavan serisini bozması pek çok küçük yatırımcı tarafından “halka arzların tadı kaçtı” şeklinde yorumlandı.

TABGD hissesinde savaş var!
TAB Gıda hisselerinin tavan bozması ile yüklü alım emirlerinin devreye girmesi bir oldu. Şirket payları tavan serisini sonlandırdıktan sonra pek çok yatırımcı bunu alım fırsatı olarak gördü. Gün içinde 204 liranın üzerine çıkan TABGD hissesi 181 liraya kadar düşüş yaşadı. Gelen alım emirleriyle birlikte yeniden yükselişe geçen hisse 190-195 lira arasında hareketli saatler geçiriyor.

Bank of America satıyor, İş Yatırım topluyor
TAB Gıda hissesinin bugün gün içi alımlarında Bank of America ön plana çıktı. En güçlü satıcılar kısmında Şeker Yatırım ve Bank of America ilk sırada yer aldılar. En güçlü alıcılar kısmında ise sırasıyla İş Yatırım, Yapı Kredi ve Garanti BBVA görüldü.

Önce devre kesti, sonra devam etti
TABGD hissesindeki yoğun satışın ardından devre kesici uygulaması devreye girdi. Saat 14.07’de Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen bildirime göre şirket paylarındaki işlemler askıya alındı.

Sonrasında hissedeki hareketler normal akışında seyretmeye başladı ve devre kesici son buldu. Bu işlemin ardından TABGD hissesi güçlü bir taleple karşılaştı ve pozitife döndü.