Televizyon
18 Kas 2014 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:55

Tarihi yolculuk Discovery Channel'de

Geçtiğimiz hafta insanlık tarihinde bir ilk gerçekleşti! Philae uzay aracı Rosetta uydusundan ayrıldı ve 67P/Churyumov-Gerasimenko adlı kuyruklu yıldıza indi...

Geçtiğimiz hafta insanlık tarihinde bir ilk gerçekleşti! Philae uzay aracı Rosetta uydusundan ayrıldı ve 67P/Churyumov-Gerasimenko adlı kuyruklu yıldıza indi...

Kuyruklu Yıldız Görevi: Rosetta aslında 10 senelik bir çalışmanın doruk noktası. İki tane birbirine bağlı cismin uzayın derinliklerindeki yolculuğu. Rosetta ve Philae'nin, bir uzay aracı ve uydunun, tarihi değiştirecek yolculuğunun hikayesi, görevleri bir kuyruklu yıldıza inmek ve dünyaya hayatın başlangıcı ile ilgili ipuçları yollamak.

Bu devrim niteliğini taşıyan uzay görevi, 12 Kasım 2014'te tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşti. Avrupa Uzay Ajansı ESA, Philae uzay aracının Rosetta uydusundan başarıyla ayrıldığını ve 67P/Churyumov-Gerasimenko adlı kuyruklu yıldıza sorunsuz bir şekilde indiğini açıkladı. Böylelikle ilk kez insan yapımı bir araç bir kuyruklu yıldızın üzerine iniş yapmış oldu.

Discovery Science, 19 Kasım Çarşamba günü saat 22:25'te bu tarihi olayı "Kozmik Çarşamba" kuşağı ve "Kuyruklu Yıldız Görevi: Rosetta" özel gösterimi ile ekranlarınıza getiriyor!

Bu çok özel bir saatlik belgeseli bu fikri ortaya atan ve uzay aracını yakından gören kişiler ile bu aracı kullanan genç pilotların anlatımıyla izleyeceğiz. Rosetta tehlikeli dönüşünü yapabilecek mi ve nihai hedefine ulaşabilecek mi? Bu kuyruklu yıldız neye benziyor ve Philae uzay aracının üzerine iniş yapmasına izin verecek mi? İşte tum bunları ve daha fazlasını Discovery Science ekranlarından izleyebileceksiniz.