Gündem
06 Nis 2021 14:00 Son Güncelleme: 06 Nis 2021 14:03

Tarihi yalı rekor fiyata satışa çıktı! 7 yıl önce 14 milyona alınmıştı!

Halen yurtdışında bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding’in iştiraki Mega Varlık’a ait Beylerbeyi’ndeki tarihi yalı satışa çıkarıldı. 60 milyon lira ile bedelle satışa çıkan yalı, ikinci derecede tarihi eser özelliği taşıyor. Yalı, 2014 yılında yine SBK Holding iştiraki olarak bilinen Setap Teknoloji Sistemleri tarafından 14 milyon 500 bin liraya satın alınmıştı.

Dünya Gazetesi’nden Çiğdem Yücesoy Subaşı’nın haberine göre, SBK Holding’in iştirakleri arasında yer alan ve borç yapılandırması yapan şirketi Mega Varlık’ın halen merkez ofis olarak kullandığı yalı satışa çıkarıldı. Beylerbeyi’nde bulunan ve ikinci derecede tarihi eser özelliği bulunan yalı, Garanti Bankası tarafından satılıyor. Geçen hafta ihaleye çıkarılan tarihi yalı için 60 milyon lira başlangıç bedeli belirlendi.

Halen yurtdışında bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın sahibi olduğu SBK Holding’in finansman şirketi Mega Varlık, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından 13 Mart 2015 tarih ve 6230 sayılı Kurul kararı ile kuruldu. 27 Ağustos 2015 tarih 6426 sayılı Kurul kararı ile de şirket izin alarak faaliyetlerine başladı. Alacak (borç) yönetimi, varlık yönetimi ve danışmanlık olarak üç ana kolda faaliyet gösteren şirket, finansal sistem içindeki işlevi sorunlu hale gelmiş olan finansal alacakların sorunlu durumlarını ortadan kaldırıyor.

 

2014 YILINDA SATIN ALINMIŞTI

Şirketin merkez olarak kullandığı tarihi yalı, 2014 yılında yine SBK Holding iştiraki olarak bilinen Setap Teknoloji Sistemleri tarafından 14 milyon 500 bin liraya satın alındı. Beylerbeyi İskele Caddesi’nde 16 kapı numarası olan yalı, 390 metrekare büyüklüğüne sahip. Toplamda 817 metrekare arsa yüzölçümü üstünde yer alıyor. Zeminle birlikte 3 katlı olan yalıda 8 oda ve 1 salon bulunuyor. Fazıl Bey Yalısı’nın hemen bitişiğinde bulunan yalı, satın alındıktan sonra restore edilerek yenilendi. Boğaz’ın her iki tarafına da hakim konuma sahip ve Çırağan Sarayı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı’nı da görüyor.

TAHLİYE EDİLMEDİ 'BİLGİMİZ YOK' DENİLDİ

Yalı için teklif vermek isteyenler bankanın web sitesindeki formu doldurarak başvuruda bulunabiliyor. Kredi almaya uygun olan gayrimenkulde hala şu andaki sahibi Mega Varlık ikamet ediyor. Satışla ilgili gelişmeleri öğrenmek için Mega Varlık yönetimini arayarak bilgi talebinde bulunduk. Yönetim ofisinden “konuyla ilgili bilgimiz yok” yanıtı aldık. Tahliye işlemi gerçekleşmeyen yalı için 603 bin 600 TL teminat yatırmak gerekiyor. Teminatı yatırıp, şartnameyi dolduranla tapunun yapılacağı kişilerin aynı olması gerekiyor. Aksi takdirde banka tarafından satış iptal edilecek.