Medya
06 Mayıs 2014 09:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

Tarihi oturumu gazeteler nasıl gördü?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de büyük tartışmalar içerisinde gerçekleşen yolsuzluk fezlekelerinin görüşmeleri muhalif ve merkez medyanın birinci sayfalarında geniş yer buldu.

Hükümete yakın gazeteler ise yolsuzluk görüşmeleri yerine Adana'daki polislere yönelik operasyonunun iddianamesini manşete taşıdı.

İktidar gazetelerinin amiral gemisi konumundaki Sabah birinci sayfasında Adana'daki yasa dışı dinlemeler iddiasıyla polislerin gözaltına alındığı operasyonun iddianamesi manşete taşındı. Gazete yolsuzluk fezlekesi ile iligli TBMM'deki görüşmeleri ise birinci sayfasında tek cümle olarak "4 Eski Bakan İçin Soruşturma Komisyonu Tamam" şeklinde duyurdu. Hükümete yakın Star ve Yeni Şafak de manşetlerini Adana'daki yasa dışı dinleme iddialarına ayırırken tarihi oturumu küçük haberlerle görmeyi tercih etti.

GAZETE MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Merkez, cemaat ve muhalif medya ise meclisteki görüşmeleri manşetlerinden geniş şekilde okuyucularına duyurdu.Tarihi oturum için Hürriyet; "İnkar ve Karar", Habertürk; "17 Aralık Meclis'te", Milliyet; "4 Bakana  Komisyon" başlıklarını uygun gördü.

Cemaate yakın Zaman ve Bugün Gazeteleri yolsuzluk görüşmelerinin TBMM TV'den yayın yapmamasına vurgu yaptı.  Zaman; "Milli İradeye Karartma", Bugün ise "Meclis'ten İpad İle Canlı Yayın" başlığını kullandı.

Tarihi görüşmeler muhalif medyada ise şu başlıklarla yer buldu: Sözcü; "Yolsuzluk Tiyatrosu Perdeyi Kapattı", Cumhuriyet; "Açıklayamadılar" Birgün; Eski Bakan Erdoğan Bayraktar'ın fotoğrafı eşliğinde "Nereden Uydum O Zalime" başlıkları ile çıktı.