CineRadar
08 Eyl 2016 22:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:31

Tarihi filmlerden hoşlananlara: Ben-Hur

Bayram haftasında sinemalarda da bayram var. Epik macera Ben-Hur haftanın en iddialı filmi ama izleyenlerde hayal kırıklığı yaratabilir.

1959 yapımı olan klasiğin yanından bile geçemeyeceğine emindim ama bu kadar pop bir film beklemiyordum. Orijinal Ben-Hur’a değil de Gladyatör’e (2000) benzemeye çalışan bir filmle karşılaştım. Forsaların hayatına ışık tutan kadırga sahneleri dışında bir numarası yok ama tarihi film açlığımızdan dolayı Türkiye gişesinin iyi olacağını tahmin ediyorum.

Toz Ol ise tipik bir Jacky Chan aksiyonu ancak bu kez ustanın iyice yaşlandığını da gösteren bir film olmuş. Dublörlüğüne güvenen Chan’in imdadına bazı sahnelerde green box yetişiyor. Toz Ol, “DVD’de izlense de olur” dedirten turistik bir aksiyon filmi…

Sully ise sivil havacılık tarihinin en büyük kahramanlıklarından birini gerçekleştiren Kaptan Sully Sullenberger’in elverişsiz koşullardaki uçağıyla Hudson nehrine iniş yaparak 155 yolcunun hayatını kurtarma ve arkasından yolcuların hayatını tehlikeye atmakla suçlanmasına uzanan süreci işliyor. Olumsuz eleştiriler alsa da tatminkar bir film…

Küçük Adamlar ise iddiasız ancak ilişkiler ve büyüme süreçleri konusuna sakin ve gerekli bir bakış atıyor. Gelelim 14 Eylül’de gösterime girecek olan Bridget Jones’un Bebeği’ne… Renée Zellweger’in estetik müdahaleleri filmden çok konuşulsa da oldukça sevimli bir İngiliz komedisi bu ancak hikaye yeniden ısıtılmış bir yemek gibi, daha önce izlediğimiz pek çok filmden izler taşıyor. Kadın izleyiciler daha çok sevecek.

Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Ben-Hur

Timur Bekmambetov’un yönettiği ve Jack Huston, Toby Kebbell, Morgan Freeman, Rodrigo Santoro, Nazanin Boniadi ile Ayelet Zurer’in oynadığı Ben-Hur, 09 Eylül 2016’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Lew Wallace’ın romanı Ben-Hur: A Tale of the Christ’a dayanan Ben-Hur filmi, üvey erkek kardeşi ve Roma ordusunda subay olan erkek kardeşi Messala tarafından haksız bir şekilde ihanetle suçlanan prens Yahuda Ben-Hur’un epik hikâyesini konu alıyor. Rütbesi elinden alınan, ailesi ve sevdiği kadından ayrı bırakılan Yahuda, köleliğe zorlanır. Denizde geçen uzun yıllardan sonra intikam almak için vatanına döner.

Sully

Clint Eastwood’un yönettiği ve Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney ile Anna Gunn’ın oynadığı Sully, 09 Eylül 2016’da Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



15 Ocak 2009’da Kaptan Sully Sullenberger, elverişsiz koşullardaki uçağıyla Hudson nehrine iniş yaparak 155 yolcunun hayatını kurtardığında Dünya, Hudson’daki olağanüstü mucizeye şahit oldu. Sully Sullenberger her ne kadar kamuoyu ve medya tarafından eşi benzeri görülmemiş usta uçuş yeteneğiyle gündeme gelse de, yetkililer tarafından açılan soruşturma yüzünden işini ve itibarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalır.

Toz Ol

Renny Harlin’in yönettiği ve Jackie Chan, Johnny Knoxville, Bingbing Fan ile Eric Tsang’ın oynadığı Toz Ol (Skiptrace), 09 Eylül 2016’da Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hong Kong’lu dedektif Bennie Chan, 10 yıldan fazla bir süredir kötülüğüyle ün salmış olan suç patronu Victor Wong’un peşindedir. Günün birinde Chan’in yeğeni Bai Shu, Wong mafyasıyla başını derde sokunca ona yardım edebilecek tek kişiyi, çok önemli bir cinayetin tek tanığı olan Amerikalı kumarbaz Connor Watts’ı bulur. Tamamen zıt karakterdeki bu ikili, Moğolistan’dan Çin’e, Makau’ya ve Hong Kong’a uzanan eğlenceli bir maceraya atılırlar.

El Değmemiş Aşk

Umut Kırca’nın yönettiği ve Emre Karayel, Ceren Moray, Begüm Kütük Yaşaroğlu ile Ümit Erdim’in oynadığı El Değmemiş Aşk, 09 Eylül 2016’da Mars Dağıtım dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Fanatiği olduğu takıma ve Duygu’ya aşık olan Zafer, bir türlü büyümeyen adamlardan biridir. Bir gün babasının zoruyla kendini istemediği bir evlilikte bulur. Birbirinden komik şekillerde bu evlilikten kurtulmaya çalışan Zafer’in planları beklediği gibi gitmez. Zafer, son düdük çalmadan gerçek aşkın ve sevginin ne olduğunu anlayabilecek midir? İki aşk arasında kalan Zafer’in eğlenceli hikâyesinde aşktan, dostluktan, aile ilişkilerinden bahsediliyor.

Lanetli Mesaj

Simon Verhoeven’in yönettiği ve Alycia Debnam Carey, William Moseley, Connor Paolo ile Brit Morgan’ın oynadığı Lanetli Mesaj (Friend Request), 09 Eylül 2016’da Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Facebook’ta 800 arkadaşı olan Laura, üniversitenin popüler kızlarından biridir. Laura, bir gün sınıfın dışlanmış öğrencilerinden Marina’nın Facebook arkadaşlık isteğini kabul eder. Ancak Marina bu arkadaşlığı bir saplantıya dönüştürüp sürekli Laura ile ilgili paylaşımlar yapınca aralarında bir tartışma yaşanır ve Laura, Marina’yı arkadaş listesinden çıkartır. O andan itibaren Laura’nın hayatı lanetlenir.

Küçük Adamlar

Ira Sachs’ın yönettiği ve Jennifer Ehle, Alfred Molina, Greg Kinnear ile Talia Balsam’ın oynadığı Küçük Adamlar (Little Men), 09 Eylül 2016’da M3 Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarılıyor.



13 yaşındaki Jake ve ailesi, ölen dedesinin Brooklyn’deki evine taşınır. Alt katlarındaki, dedelerinin yakın arkadaşı Leonard yalnız yaşayan bir kadındır ve Jake ile aynı yaşta, Tony adlı bir oğlu vardır. İki çocuk çok yakın arkadaş olurlar. Sessiz Jake ressam, atılgan Tony ise oyuncu olmak istemekte ve sanat lisesine girme hayali kurmaktadırlar Ancak dükkanın yeni sahibi olan Jake’in ailesi, Tony’nin annesinden yüksek kira istediğinde işler karışır.

Bridget Jones’un Bebeği

Sharon Maguire’in yönettiği ve Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey ile Jim Broadbent’in oynadığı Bridget Jones’un Bebeği (Bridget Jones’s Baby), 14 Eylül 2016’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Flmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Mark Darcy’den ayrıldıktan sonra Bridget Jones’un mutluluğu pek de planladığı gibi gitmez. Yeniden bekâr biri olarak, Bridget üst düzey haber yapımcılığı mesleğine odaklanmaya ve etrafını eski ve yeni arkadaşlarla çevrelemeye karar verir. Bridget Jones, Jack adında yakışıklı bir Amerikalıyla tanışır. Hamile olduğunu öğrenir, ancak bir sorun vardır: Bebeğin babasının kim olduğundan emin değildir.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.