Televizyon
16 Eki 2012 16:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:16

TARİH 'YOL AYRIMI'NDA YENİDEN CANLANIYOR!

1930 yılında Büyük Yalova Oteli'nde gerçekleşen Seyr-i Sefain Balosu, tam 82 yıl sonra aynı otelde, aynı salonda yeniden hayat buluyor. Hem de aynı isimlerle!

Alev Alatlı uyarlamasıyla TRT 1 ekranlarında izleyicileriyle buluşmaya hazırlanan Kemal Tahir'in ölümsüz eseri Yol Ayrımı'nın çekimleri Yalova'da devam ediyor. 1930 yılında Büyük Yalova Oteli'nde gerçekleşen Seyr-i Sefain Balosu, tam 82 yıl sonra Yol Ayrımı dizisiyle aynı otelde, aynı salonda yeniden hayat buluyor. Hem de aynı isimlerle!

Baloda yer alan isimlerden Atatürk'ü Yavuz Sepetçi, İsmet İnönü'yü Haluk Cömert, Fethi Okyar'ı Seda Yıldız, Salih Bozok'u Ali Tutal, Hasan Tahsin Uzer'i Metin Coşkun, Makbule Hanım'ı Mine Şenhuy Teber, Nuri Conker'i Murat Göksu, Ahmet Ağaoğlu'nu Engin Gürmen, Mahmut Esat Bozkurt'u Cengiz Tangör, Kazım Özalp'i Halit Ergör, Mevhibe Hanım'ı Gülen Karaman, Tezer Ağaoğlu'nu Mina Özlem Leo canlandırıyor.

Yol Ayrımı'nın Yalova'da çekilen sahnelerinde izleyicileri bekleyen sürprizler de var. Göksel, yaşam öyküsüyle Türkiye sanat hayatının en renkli simalarından biri olan Seyyan Hanım rolüyle dizide konuk oluyor ve ilk defa bu dizi için tango söylüyor. Aynı zamanda, baloda Atatürk'ün Hatice Mediha Hanım'la yaptığı dans da çok konuşulacağa benziyor.

Yapımcılığını Pana Film'in, yönetmenliğini Yasin Uslu'nun üstlendiği, senaryosunu Başar Başaran'ın yazdığı Yol Ayrımı'nda başrolleri Ahmet Uğurlu, Engin Altan Düzyatan, Dolunay Soysert, İlker Kızmaz, İbrahim Kendirci, Kerem Alışık ve Ali Sürmeli paylaşıyor.

YOL AYRIMI

Yapım: Pana Film

Yönetmen: Yasin Uslu

Senaryo: Başar Başaran

Oyuncular: Ahmet Uğurlu, Engin Altan Düzyatan, Dolunay Soysert, İlker Kızmaz, İbrahim Kendirci, Ali Sürmeli, Kerem Alışık, Yavuz Sepetçi, Haluk Cömert, Seda Yıldız, Ali Tutal, Atilla Pekdemir, Bora Sivri, Bensu Soral, Metin Coşkun, Mine