Gündem
22 Haz 2016 12:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:20

Tarih profesöründen Fatih Terim’e hodri meydan!

TRT'de yayınlanan Gerçek Gündem programında milli takım eleştirisi ile gündeme oturan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Fatih Terim'e çağrıda bulundu.

Fransa’da düzenlenen EURO 2016’da D Grubu ikinci maçında İspanya karşısında sergilediği futbol ve alınan 3-0’lık mağlubiyet nedeniyle Türkiye, sert eleştirilere maruz kalmıştı.

Ancak milli takıma en ilginç tepki, TRT’de yayınlanan Gerçek Gündem programına konuk olan tarih profesörü Ahmet Şimşirgil’den gelmişti. Fatih Terim ve öğrencilerini tarihten verdiği örnekler ile eleştiren Prof. Dr. Şimşirgil, İstanbul’un fethinden, oruç tutmaya kadar Türkiye gündemine oturan bir konuşma gerçekleştirmişti.

PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL NE DEMİŞTİ?
Grubun son maçında Çek Cumhuriyeti karşısında alınan 2-0’lık galibiyet ile tur atlama şansını devam ettiren Fatih Terim ve öğrencileri, rüzgarı tamamen tersine çevirdi. Maç öncesinde düzenlenen basın toplantında Terim, moralinin neden bozuk olduğunu “Spor konusu olmayan bir programda tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmayan şeyler söylüyor. Bunu düşünebiliyor musunuz? Hakaret yağdırıyorlar. Onları geçtik ama tarih programında ‘milli takım bir an evvel dönmeli’ diyorlar” diyerek açıklamıştı.

FATİH TERİM’DEN TRT’YE AMBARGO
İki ismin atışması sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da konuşulurken, Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçı sonrası TRT ile ilgili “Ben TRT’nin sorularını cevaplamıyorum, bundan sonra röportaja da gitmiyorum. Bundan sonra da öyle bir niyetim yok” şeklindeki sözleri ile bir nevi kendisini eleştiren Şimşirgil’e yanıt vermişti.

Ancak ikilinin atışması bu sözlerle sona ermedi. Fatih Terim’in TRT’ye uyguladığı ambargoyu öğrenen Şimşirgil, tecrübeli çalıştırıcıya çağrıda bulundu. Sosyal medyadan açıklama yapan Şimşirgil “Fatih Terim benim yüzümden TRT’yi boykot etmiş. Gelsin Lalegül TV’de konuşalım. Pazartesi akşamları oradayım” diyerek tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.