Taraftarlar endişeli: Beşiktaş stadında yıkılma tehlikesi

Tüpraş Stadyumu'nda yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olunduğu ileri sürüldü. Gazeteci Atilla Gökçe, taşıyıcı beton kolonların şiddetli sarsılma sebebiyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını iddia etti.

Taraftarlar endişeli: Beşiktaş stadında yıkılma tehlikesi - Sayfa 1

Beşiktaş'ın 2016 yılında hizmete giren stadı yeni adıyla Tüpraş Stadyumu, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Gazeteci Atilla Gökçe, Milliyet gazetesindeki yazısında araştırma raporuna göre taşıyıcı beton kolonların şiddetli sarsılma nedeniyle yıkılma tehlikesi yarattığını belirtti

18
Taraftarlar endişeli: Beşiktaş stadında yıkılma tehlikesi - Sayfa 2

Atilla Gökçe şunları paylaştı;

Beşiktaş kongresi nedeniyle, 42 bin 903 kişi kapasiteli stadı büyütmeyi ve daha çok gelir sağlamayı vadeden başkan adayları (Serdal Adalı ve Hasan Arat), dev tesisi gündeme taşımış oldular. Mimar Bünyamin Derman, Anıtlar Kurulu’nun zor koşullarına uyularak gerçekleştirilen inşaatın büyütülmesinin kolay olmadığını dile getirdi. Mevcut kapasitesi ile stadın uluslararası futbol organizasyonlarında yarı final maçlarına uygun ve yeterli olduğu biliniyor. Ancak kamuoyunda “stadın küçük ve yetersiz olduğu” izlenimi yaratıldığını ileri sürenler de var.

28
Taraftarlar endişeli: Beşiktaş stadında yıkılma tehlikesi - Sayfa 3

Bu tartışmalar süredursun bir başka gerçeğin önemli bir sorun yarattı.

7 yıl önce hizmete giren Beşiktaş Tüpraş Stadı’nın “membran çatı örtüleri” yer yer delik deşik hale geldi. Bu durum hem görüntü kirliliği yaratıyor, hem de yağmur ve kar yağışlarında seyircileri rahatsız ediyor.

38
Taraftarlar endişeli: Beşiktaş stadında yıkılma tehlikesi - Sayfa 4

Konuyla ilgili araştırmalar yapıldı. O araştırmalara göre 2013’de inşaat sürerken bazı paletli araçların şantiyeye giriş çıkışı küçük çapta hasar yarattı. 11 Nisan 2016’da hizmete giren stadın zemini ve bazı bölümleri, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü sırasında acil helikopter iniş-kalkışları nedeniyle zarar gördü. 10 Aralık 2016’da iki intihar bombacısının eyleminde, patlama sonucu 39 polis şehit oldu,7 yurttaş can verdi. Bombaları patlatan 2 teröristle birlikte ölü sayısı 48’e yükseldi. Bu patlamada bazı metal parçaların membran çatıda hasara neden olduğu, daha da ileri gidilerek (olmayan) taşıyıcı beton kolonların şiddetli sarsılma nedeniyle yıkılma tehlikesi yarattığı da iddia edildi.

48