Gündem
09 Ara 2013 12:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:48

Taraf'tan yeni belgeler; fişleme 2003'te başlamış!

Hüseyin Çelik'in iddia ettiğinin aksine, MİT, fişleme belgelerini devlet kurumlarıyla paylaşmış!..

Taraf Gazetesi'nden yeni bir iddia daha. 2012, 2013 yıllarında Başbakanlık'la paylaşılan yeni fişleme belgelerine ulaşıldı. Habere göre, Hüseyin Çelik'in iddia ettiğinin aksine, MİT, fişleme belgelerini devlet kurumlarıyla paylaşmış. Fişlemeler, 2012-2013'te Başbakanlık'a iletilmiş. İşte Taraf Gazetesi'nde yayınlanan haber.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Taraf 'ın ortaya çıkardığı, MİT'in cemaatleri fişlediğini gösteren belgelerle ilgili olarak, "Eski alışkanlık, bu bilgilerin hiçbiri kurum ve kişilerle paylaşılmadı" demişti. Ancak Taraf, 2012, 2013 yıllarında Başbakanlık'la paylaşılan yeni fişleme belgelerine ulaştı. Bu belgeler de yine "arz notu"yla Başbakanlık'taki MİT mensubuna resmî yazıyla gönderilmiş. Ardından da Başbakanlık Müsteşarlığı'na sunulmuş. Belgelerin ilgisiz kişilerin eline geçmesi durumunda değişik komplikasyonlar ortaya çıkabileceği olasılığına karşı fişlemelerin şifahi olarak telefonla sunulduğu belirtilmiş. 2012-2013 yılındaki fişleme belgesinde değişik cemaatlerin yanı sıra, Nizami Âlem Ocağı ve Alevi bir vatandaşın da adı geçiyor. Devlette yeni göreve başlayan kişilerle ilgili fişlemeler tam bir skandal. Öyle ki MİT, hakkında bilgi toplanamayan bazı isimler hakkındaki yıllar önce arşivlerine giren fişleme notlarını Başbakanlık'la paylaşmış.

ARAÇ DA FİŞLENMİŞ
Adıyaman Cemaati'ne giden bir araç da yıllar önce fişlenmiş. Aracın sahibiyle ilgili 2012 yılında Başbakanlık bilgi isteyince arşivlerdeki bu fişleme notu, rapor hâlinde sunulmuş. Fişleme belgeleri Başbakanlık'ın isteği üzerine, MİT Güvenlik İstihbarat Başkanlığı'ndaki üst düzey beş kişi tarafından da imzalanıp Başbakanlık'a sunulmuş.
İşin ilginç tarafı ise bu bilgiler, ihalelerde, görevlendirmelerde, görevden almalarda; hatta medya üzerinden yıpratılmak istenen kişilere yönelik kullanmak için verilmiş.
İşte o skandal fişleme notları;
M.S.Ö: Ali-Emine oğlu, Trabzon-1971 doğumlu MSÖ hakkında; Aynı şahıs olarak adına; 2002 yılı itibarıyla MGSO Samsun Merkez İlçe Başkanı olduğu, şeklindeki bilgileri mevcuttur.