Gündem
14 Eki 2014 12:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:49

Taraf'tan medyayı karıştıracak iddia! 4 gazeteci yayınlanan belgeseli TRT'ye sattı!

Başka bir kanal için hazırlanan ve yayımlanan belgeseller yeni gibi TRT'ye satıldı.

Yeni genel müdürünü bekleyen TRT ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Kulislerde son günlerde en çok konuşulan iddiaya göre, değişik gazetelerde çalışan ve hükümete yakın dört gazeteci ortak bir yapım şirketi kurdu.
Başka kişilerin üzerinde görünen şirket, TRT'ye belgesel niteliğinde değişik yapımlar sattı. Daha sonra yapılan araştırmada söz konusu belgesellerin, dini yayın yapan bir televizyon adına çekilen belgeseller olduğu anlaşıldı. Ancak, bir işlem yapılmadı.
Hükümete yakınlığı ile bilinen medya kuruluşlarında şu anda, "mücahitler yapımcı oldu" esprileri yapılıyor.

HÜKÜMETE YAKIN KALEMLERE KONUT KREDİSİ DESTEĞİ

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre; hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteci ve yazarlar için ise adeta özel teşvik paketleri hazırlanıyor.  Bunların başında da 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında, hükümeti en iyi şekilde savunan bazı yazar ve gazetecilere, "konut kredisi" desteği sağlanması geliyor. Medya sektörünü karıştıran "dik durma ödülünün" hikâyesi şöyle:
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, hükümete yakınlığı ile bilinen bazı gazeteciler için adeta piyango oldu. Bu süreçte hükümeti en iyi şekilde savunan, yandaş medya yöneticilerinin ifadesi ile "dik duran" gazeteciler ödüllendirildi. Ödül ise, "konut kredisine destek" niteliğinde gerçekleşti. Yani konut kredisi bulunan yandaş gazetecilerin kredilerinin kapatılması sağlandı. Konut kredisi olmayan ancak dik duran yandaş gazetecilerin ise, konut kredisi almalarında yardımcı olundu. Bu konuda, bankaların istediği özkaynak tutarı ise gazete yönetimleri tarafından karşılandı. Böylece, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet sürecinde en iyi savunma gösteren gazeteciler ödüllendirilmiş oldu.