Polemik & Kulis
30 Oca 2014 15:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

Taraf'tan Fehmi Koru'ya "balyoz" cevabı: Bize değil Oğur,Görmüş ve Tayiz'e sor!

Balyoz davasının çöktüğü yönündeki kanaat karşısında Taraf'ın neden sustuğunu sorgulayan Fehmi Koru'ya yanıt geldi...

Star yazarı Fehmi Koru'nun Taraf gazetesine yönelttiği sorulara yanıt geldi. Taraf yazarı Ümit Aslanbay, Koru'ya cevap verdiği yazısında "Eee peki ama Taraf’ın ne yapmasını istiyorsun. Bu davalara sizler kadar vâkıf, kimse yok ki Taraf Gazetesi’nde şu anda." dedi.

TARAF BALYOZ İÇİN NEDEN SUSUYOR DEMİŞTİ?

AKP cemaat savaşının sonuçlarından biri de Balyoz ve benzeri davaların zaten zayıf olan inandırıcılığını kaybetmesi olmuştu. Fehmi Koru, Balyoz davasının başlamasına neden yayınları ile süreçte önemli bir rol oynayan Taraf gazetesine seslenmiş ve "neden susuyorsunuz, sizi kimler kullandı açıklayın" demişti.

BİZE DEĞİL OĞUR, GÖRMÜŞ VE TAYİZ'E SOR!

Fehmi Koru'nun sorularına köşesinde yanıt veren Taraf yazarı Ümit Aslanbay, Koru'nun sorduğu sorulara gazeteden ayrılan ve AKP cephesinde pozisyon alan isimlerin yanıt vermesi gerektiğini söyledi. Alper Görmüş, kurtuluş Tayiz, Yıldıray Oğur gibi isimleri sıralayan Taraf yazarı Koru'ya seslendi ve "Ne yapmamızı, ne yazmamızı istiyorsun? Taraf seni de, hızla dönmeye çalışan başkalarını da kurtaramaz ki. Herkes yazdıklarından sorumludur." diye sordu.

İşte Ümit Aslanbay'ın yazısındaki ilgili bölüm:

TARAF NEDEN CEVAP VERMİYOR

Dediğin gibi, “onurlu bir gazeteci olarak” sen cevap vermezsen kim verecek Sayın Koru...

Taraf’taki bu haberleri yapan, başlıkları atan, Ergenekon, Balyoz, Kafes konusunda halkımızı bilinçlendiren kalemlerden biri olan, Yıldıray Oğur, Yeni Türkiye’de yeni köşesinde, “Galiba bizi kafeslediler” diye yazıyor. Konunun tam anlamıyla bilirkişisi olan, titizliği ile tanıdığımız Alper Görmüş, hemen karşısında (o da yeni Türkiye’deki yerini almış), eski yazdıklarını unutmuşçasına, “her şey olabilir” gibilerden yazıyor. Belki, her şeyi bilen ve ilk yazan ulu bir kişi olarak, Ahmet Şık’a bir zamanlar dediği gibi, sana da “Üzgünüm Fehmi” diyebilir.

Taraf’taki Mehmet Baransu’yu, bavulu o mu taşımıştı, Yıldıray Oğur’un taşıdığı başka bir bavuldu galiba tam bilemiyorum (istersen onu sorabilirim) köşesinde zaten yazıyor. Yetmiyor, durmadan tweet atıyor. Bugün bir tane daha yazıyor galiba...

NE YAZMAMIZI İSTİYORSUN?

Eee peki ama Taraf’ın ne yapmasını istiyorsun. Bu davalara sizler kadar vâkıf, kimse yok ki Taraf Gazetesi’nde şu anda.

Sizin ve başka gazetelerde köşe tutmuş seleflerimiz kadar hızlı olanlar da.

Hava dönmeye yüz tutunca ondan dahi hızlı dönmeyi becerebilenler de.

Ne yapmamızı, ne yazmamızı istiyorsun? Taraf seni de, hızla dönmeye çalışan başkalarını da kurtaramaz ki. Herkes yazdıklarından sorumludur.

KURTULUŞ TAYİZ'E SOR! ŞİMDİKİ YAZI İŞLERİ NE BİLSİN!

Haa bir de o zamanki yazıişleri müdürlerinden biri olan Kurtuluş Tayiz’e sor (o da yeni Türkiye’nin yeni Akşam’ında yazıyor, sık sık da televizyonlara çıkıyor), şu anki Taraf ve yazıişleri nereden bilsin? O belgeler nasıl geldi, kim verdi, ne kadar güvenilir?

Ben zavallı zaten başından beri hiç aklım ermedi, sizler kadar dosyalara vâkıf olamadım. Acar gazetecilik yapamadım. Ergenekon, Balyoz gibi dava dosyalarını başından sonuna okuma teşebbüslerim ise hep akim kaldı.

Bir gazetenin manşetlerinden, haberlerinden elbette onun yazıişleri mesuldür. Ama o anki yazıişleri.

ERDOĞAN'I HİKMETYAR FOTOLARINI DA ESKİ STAR YAYINLAMIŞTI

Ben şimdi seni, eski Star Gazetesi’nin yayımladığı Hikmetyar ile Tayyip Erdoğan fotoğrafından sorumlu tutabilir miyim? Hesabını ver, neden sessiz kalıyorsun diyebilir miyim? Kim nereden verdi, neden bir şey yazmıyorsun Fehmi Bey, diye sana sorsam doğru olur mu?

Ya da Vatan Yayın Yönetmeni İsmail Yuvacan’a “Rahmetli Ahmet Emin Yalman neler neler yazmış zamanında, ne diyorsun dostum” desem ayıp olmaz mı?

Ya da, Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer’e, Johnson mektubunu, Nazilerle işbirliği iddialarını sorabilir miyim?

Nereden bilsin?

Nereden bileyim?