Gündem
10 Tem 2010 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:27

TARAFSIZ BÖLGE'DE YÜKSEK GERİLİM! ''GAZETECİ MİSİN SAVCI MI?''

Kürt sorunu bu kez CNN Türkte Ahmet Hakan'ın hazırlayıp yönettiği Tarafsız Bölge'de masaya yatırıldı

Gündemin değişmeyen konusu Kürt sorunu bu kez CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan’ın hazırlayıp yönettiği Tarafsız Bölge’de tartışıldı. Hakan meslektaşlarından farklı bir şekilde programa Kürtlerden de bazı önemli isimleri konuk etti. Tartışmaya gazeteci Nazmi Çelenk ile Akın Birdal arasındaki ilginç diyaloglar damga vurdu.

Gazeteci Namık Durukan, BDP milletvekili Akın Birdal, Milliyet Ankara temsilcisi Fikret Bila, gazeteci Nazmi Çelenk ve AKP Hakkari milletvekili Haşim Haşimi’nin katıldığı programda esas olarak ’Kürtler ne istiyor?’ sorusuna cevap arandı. Ancak uzun tartışmalara rağmen net bir cevap bulunamadı. Özellikle Nazmi Çelenk’in ısrarlı soruları karşısında Akın Birdal’ın yaşadığı zor anlar gösterdi ki Kürt siyasal hareketinin de ciddi olarak kendini ifade etme sorunu var.

Çelenk’in ’Kürt sorununda çözüm için anayasada Kürt kimliğinin resmi olarak tanınmasını istiyor musunuz?’ sorusu karşısında Akın Birdal’ın net bir cevap vermeyince ikili arasında hayli ilginç bir diyalog yaşandı. Çelenk’in aynı soruyu defalarca ve ısrarla sormasına rağmen net bir cevap çıkmadı. Birdal, Çelenk’in daha sonra da aynı tavrı göstermesi karşısında ’gazeteci misin savcı mısın? Gazeteciyseniz gazetecliğinizi yapın’ diyerek tepki gösterdi.