Gündem
05 Kas 2010 21:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

"TARAFGİRLİK SORUNU VAR!" ÜNLÜ KOMEDYEN CEM YILMAZ'DAN KARİKATÜR OLAYINA ÇARPICI YORUM!

Salih Memecan'ın ATV ana haberde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu dansöz olarak gösteren karikatürü yorumlayan Cem Yılmaz sözünü sakınmadı.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, NTV ekranlarında Can Dündar'la ana haber konuk oldu. Kitaplaştırdığı senaryolarını ve oyuncu olarak yer aldığı 'Dört Mevsim' filmini anlatan ünlü komedyen gündemdeki karikatür krizine dair da çarpıcı yorumlarda bulundu.

Salih Memecan'ın ATV ana haberde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu dansöz olarak gösteren karikatürü yorumlayan Yılmaz sözünü sakınmadı. Cem yılmaz, büyük tepki toplayan Salih Memecen'ı yanlı olmakla suçladı. Mizah dünyasına karikatürle başlayıp Leman dergisinde çizerlik yapmış olan Yılmaz, meslektaşlarının Memecan'a gösterdiği tepkinin de anlaşılır olduğunu ifade etti.

"Mesele bu karikatürü çizmek değil, başka türlüsünü çizip çizmemektir aslında. Tarafgirlik sorunu var yani. Diğer çizerler bu kadar yanlı, bu kadar bir şeye hizmet eden bir karikatüre, karikatür dünyası alışkın değil, ondan isyan ediyorlar. Karikatüristlerin raconunu severim ben, Danimarka'daki olay bizde olmaz, bir raconları vardır. O ahlakı severim ben, karikatüristler kral adamlardır."

BAŞBAKAN'I LEMAN'A ÇAĞIRDI!
Cem Yılmaz, mizah dergilerine karşı açtığı sayısız davayla eleştiri alan Başbakan Erdoğan'a da ilginç bir tavsiyede bulundu. Yılmaz, Erdoğan'ın Leman dergisini çıkartan ekiğle tanışıp buluşmasının çok faydalı olacağını söyledi.

Mesela Başbakan'ın bizim dergideki arkadaşlarla, buluşsa, tanışsa. İade-i itibar demiyorum, öyle bir şeye ihtiyaçları da yok zaten. Ama keşke Başbakan onları yakından tanısa, barışsa, dikkate alsa.