Gündem
19 Eyl 2014 15:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:44

Taraf'a bir cevap da Murat Sancak'tan: Hayal mahsulü! (Medyaradar/Özel)

Taraf gazetesinin manşetten verdiği 'Star'da 2 milyonluk hortum kavgası' başlıklı habere Star gazetesinden sonra Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'tan da cevap geldi.

Taraf'ın bugün ilk sayfasından duyurduğu 'Star'da 2 milyonluk hortum kavgası' başlıklı haberde; Star gazetesinin yaptığı promosyonlar için kamu bankalarından kredi aldığı ancak bu paraların gazetenin CEO'su Mustafa Karaalioğlu'nun ekibi tarafından usulsüz olarak iç edildiği ve bu nedenle Karaalioğlu ile gazete patronu Ethem Sancak arasında tartışma çıktığı iddia edilmişti.

Gündemi sarsan bu haberle ilgili olarak Star gazetesinden jet bir yalanlama geldi. Star'ın internet sitesi üzerinden verilen bu cevabın ardından Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak da söz konusu habere yönelik bir açıklama yaptı.

İşte Sancak'ın açıklaması:

Bir süredir grubumuz aleyhine yalan ve iftira haberlere yer veren Taraf gazetesinin bugünkü nüshasında da gerçekle ilgisi olmayan iddialar yayınlanmıştır. Haberde dile getirilen olayların tamamı yalandır.

Taraf gazetesi tarafından bir süredir sistematik bir şekilde yürütülen iftira kampanyasının amacı grubumuzun başarılı çalışmalarını gölgelemek ve huzursuzluk yaratmaktır.

Bugün yayınlanan haber de hayal mahsulüdür ve bir kurgudan ibarettir.

Ne Medya grubumuzda iddia edilen olaylar yaşanmış, ne geçmiş dönemlerde böyle bir harcama yapılmış, ne de yönetim kurulumuz veya herhangi bir birimimiz tarafından böyle bir tespitte bulunulmuştur. Geçmişte veya bugün şirket içindeki harcamalara ilişkin bağlı iddialar, hiçbir surette vuku bulmayan birer yalandan ve iftiradan ibarettir. Haberde belirtilen vakaların ve süreçlerin hiçbirisi gerçekleşmemiştir. Ne iddia edilen telefon görüşmesi, ne de iddia edildiği gibi buna bağlı harcamaların hiçbirisinin yaşanmadığı yönetim kurulumuzun da malumudur.

Dolayısıyla Sayın Ethem Sancak'la Sayın Mustafa Karaalioğlu arasında bir sorun veya tartışma da yaşanmamıştır. Sancak Ailesi, Medya Grup Başkanımız Sayın Mustafa Karaalioğlu ile uyum ve güven içerisinde çalışmakta; kendisinin çalışmalarını geçmişte olduğu gibi bugün de takdir etmektedir.

Star Medya Grubu, kaynağı ve maksadı belli bir saldırı altındadır. 

Şirketimize olduğu gibi, Sayın Karaalioğlu'na yönelik haberlerin de tamamen iftira ve yıpratma maksatlı olduğunu görmekteyiz. Bu konuda gereken her türlü hukuki yollara başvurulmuş ve bundan sonra da başvurulacaktır.

Murat Sancak

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

MEDYARADAR/ÖZEL