Gündem
24 Oca 2014 09:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

Taraf yazarının dönüşünü böyle duyurdu! Hoşgeldin özlemiştik!

Taraf gazetesi köşe yazarı 1 ay aradan sonra yeniden okuyucuyla buluştu.

Son günlerde bir sürü kişiyi hastanelik eden zatürreye Taraf yazarı Amberin Zaman da yakalanmıştı.

Zaman, yaklaşık 1 ay aradan sonra yeni yazısını tedavi olduğu hastaneden kaleme aldı. Taraf, Zaman'ın köşesine dönmesini 'Hoşgeldin özlemiştik' başlığıyla anons etti.

Zaman'ın köşe yazısı şu şekilde:

Hastaneden bakınca Cemaat - iktidar kavgası

Bir gazeteci olarak Türkiye’deki vahim tabloyu anlamak için illa da sahalara inmek, özel kaynaklarla sohbet, konunun uzmanlarıyla mülakata gerek yok. Son üç haftadır çifte zatürreeden halen yatmakta olduğum hastaneden de her şey gayet net şekilde görülüyor, anlaşılıyor.

İçinde bulunduğumuz durum Başbakan’ın iddia ettiği gibi Türkiye’ye düşmanlık besleyen dış odaklarla el ele vermiş bir “paralel devlete” karşı güdülen demokrasi mücadelesi değil. Durum, Nuray Mert’in T24 sitesinde 14.01.2014 tarihinde yayınlanan yazısında ifade ettiği gibi, çöken bir ittifaktan ve bunun tetiklediği savaştan ibaret. Tarafların biri Fethullah Gülen Cemaati. Diğeri de halkın oylarıyla seçilmiş siyasi iktidar. Aralarındaki güç mücadelesi geriye dönüşü olmayan bir mecraya girince taraflar nükleer düğmeye basıyor. AK Parti dershaneleri kapatmaya karar veriyor. Gülen Cemaati ise AK Parti’ye ilişkin yolsuzluk iddialarını patlatıyor.

Bir ideoloji veya çıkar etrafında örgütlenen bir yapının devlete kümelenerek vesayeti altına alması asla kabul edilemez. Ancak hangi saiklarla olursa olsun önümüze serilen kirli çamaşırlar bir “komplo” olarak geçiştirilecek cinsten değil. Ayakkabı kutuları içerisindeki milyonlarca dolarlar. Para sayma makineleri. O paralar operasyonu yürüten polisler tarafından konsaydı, neden tutuklanan Halk Bank müdürü paralar için “imam- hatip okuluna bağış yapacaktım” şeklinde açıklama yapma ihtiyacı duydu? Hükümeti belki de en çok da zan altında bırakan sözler kendi içinden, istifa etmek zorunda bırakılan Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan geldi: “Soruşturma dosyasındaki imar planları Başbakan’ın onayı ile yapılmıştır. Başbakan’ın istifa etmesi gerekir.”

Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.