Gündem
03 Ara 2011 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

TARAF YAZARINDAN UĞUR DÜNDAR HAKKINDA TARTIŞMA YARATACAK SÖZLER!

Taraf yazarı Altınok, gazeteci Uğur Dündar'ı kastederek çok önemli açıklamalarda bulundu.

Taraf Gazetesi yazarı Melih Altınok, eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün açıklamalarında Mehmet Ağar’ı suçlaması konusu değerlendirdi. Altınok, konuyu değerlendirirken gazeteci Uğur Dündar’ı kastederek çok önemli açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Altınok, TGRT’deki programında şöyle konuştu; “Mehmet Ağar sadece bir zamanlar valilik yapmış, emniyet müdürlüğü yapmış böyle bir bürokrat değil. Mehmet Ağar çok faza inisiyatif almış bir isim o süreçte. Dediğimiz gibi daha süreci sürüyor, yargılanması sürüyor, bu söylenilenlerin hepsi iddianameden ibaret. Ama iddianamelerin dışında bir şey var, benim kanaatlerim. Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kanaatleri. Benim kanaatlerim o süreçte çok yoğun şekilde rol aldığı, hukukun dışına çıkarak inisiyatif aldığı yönündedir. Bu anlamda da pek çok şahitlik var. Örneğin Memduh Bayraktaroğlu, Tansu Çiller’e yakın isimlerden birisidir, danışmanlığını yaptı. Bir kitap yazdı, orada açık açık bu isimleri veriyor.

’Sanırım anlaşılmıştır’

Altınok sözlerine şöyle devam etti; “Hatta geçtiğimiz günlerde Memduh Bey beni aradı. Şöyle söyledi; “Birkaç isim var… Bunlar kamuoyunun yakından tanıdığı isimler… Bunları bir odaya alsanız Türkiye’nin o dönemine dair bir tek nokta kalmayacak. Bunlar devlet arşivlerinde de var. Birbirleriyle hesaplaşacaklar. Ve bunların içerisinde sadece Mehmet Ağar, Tansu Çiller falan yok. Medyada bugün çok itibar ettiğimiz o fırınlara girip hamam böceği kovalayan isimler var ya, müthiş isimler… O isimler de var bu sürecin içinde. Ve bunlar bu medyadaki hesaplaşma süreci ortaya çıktıkça ‘korkuyoruz, ağzımızı açtık, çok başarılıyım ama işsizim’ diyen isimler var ya, bu isimlerin dahli var bunun içinde. Biz bunları konuşmaya başlayacağız… Sanırım anlaşılmıştır… Bu isimlerin hepsiyle hesaplaşmamız gerekecek. Çünkü bunlar başka maskelerle ortalıkta dolaştılar bugüne kadar. Dediğim gibi fırınları kovala, zavalla zabıtanın kafasına bone geçir falan Türk halkının kafasına ne çoraplar örmüşsünüz…”