Medya
19 Şub 2014 14:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

Taraf yazarından şok iddia! Özel eğitilen polislerle örgüt kuruluyor!

Gülen cemaatine yakınlığıyla bililnen Taraf Gazetesi Yazarı Emre Uslu, cemaati terör örgütü yapmak için hazırlık yapıldığını iddia etti.

Aldığı bir bilgiyi köşesinden paylaşan Uslu, “Bir polisin anlattığına göre; ‘geçen aylarda İstanbul’da görevli yaklaşık 20 polis memuruna istihbarat eğitimi verilip bunların ‘güven timi’ gibi sokağa salındıklarını, illegal işlerde kullanılacağını iddia etti. Bu iddiaları çok uçuk bulduğum için ciddiye almamıştım. Akşam’ın manşetinden sonra kuşkularım arttı. Sanırım Başbakan’ın söylediği iddia edilen ‘iki polis bir savcı ile Cemaat’i terör örgütü yaparım’ sözünün altını doldurmak için yoğun hazırlıklar var.” dedi.
Emre Uslu, Taraf’taki köşesinden cemaati terör örgütü yapmak için yapılan hazırlıkları ve Başbakan Erdoğan’a yapılması planlanan sahte suikast iddialarıyla birlikte MİT’in durumuna değindi.
Bir polis memurundan aldığı istihbaratı değerlendiren Uslu, Cemaati terör örgütü yapmak için yapılan hazırlıkları şu şekilde dile getirdi: “Bu arada geçenlerde genç bir polis memurunun yakını, polis akrabası ile MİT’in irtibata geçtiğini, o polisin anlattığına göre, geçen aylarda İstanbul’da görevli yaklaşık 20 polis memuruna istihbarat eğitimi verilip bunların ‘güven timi’ gibi sokağa salındıklarını, bunların illegal işlerde kullanılacağını iddia etti.

Bu iddiaları çok uçuk bulduğum için ciddiye almamıştım. Akşam’ın manşetinden sonra kuşkularım arttı. Sanırım Başbakan’ın söylediği iddia edilen “İki polis bir savcı ile Cemaat’i terör örgütü yaparım” sözünün altını doldurmak için yoğun hazırlıklar var. İstihbarat birimlerinin görevi, iktidar partisinin işine gelecek şekilde kumpas kurmak değildir. Bu suçtur.”