Gündem
29 Kas 2013 12:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Taraf yazarından şok Gülen iddiası! Sırada 2011 belgesi mi var?

Taraf gazetesinden Emre Uslu önemli bir başka haberin ipuçlarını twitter hesabından paylaştı.

2004 yılında yapılan MGK toplantısında Fethullah Gülen cemaatine yönelik eylem planı hazırlanması için tavsiye kararı alındığının ortaya çıkması gündemin bir numaralı konusu oldu. Haberin yankısı devam ederken tartışma yaratacak yeni iddialar da ortaya atıldı.

Taraf Gazetesi dün Mehmet Baransu imzasıyla 25 Ağustos 2004 tarihinde düzenlenen Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alındığı iddia edilen kararları Fethullah Gülen’i bitirme planı başlığıyla manşetine taşıdı.

İMZALI BELGE GÜNDEMİ DEĞİŞTİRDİ

Haberde yer alan belgeye göre ise söz konusu kararda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, o zamanlar Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Cemil Çiçek’in imzaları bulunuyordu.

AKDOĞAN ‘YOK HÜKMÜNDE’ DEDİ

Haber büyük ses getirirken iktidar ve muhalefetten konuyla ilgili çok sayıda tepki geldi. İktidar tarafından ilk tepki gösteren isimlerden olan Ak Parti milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan “2004’deki MGK kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiş, hiçbir bakanlar kurulu kararı alınmamış, hiçbir işlem yapılmamıştır” dedi.

USLU: “HAVUZUN FOTOĞRAFINI MI YAYINLASAK…”

Haberi hazırlayan Mehmet Baransu  ise twitter hesabından ilginç bir mesaj paylaşarak “Daha bavulu açmadım bu sadece klasördeki bir belge” dedi.

Haberin yankısı devam ederken Taraf gazetesinden Emre Uslu  önemli bir başka haberin ipuçlarını twitter hesabından paylaştı.

Uslu bugün twitter  hesabında paylaştığı mesajlarında şu ifadeleri kullandı:
-"O imzalar yok hükmünde" diyenler, 2011 de Hükümet’in Gülen’i bitirme planına ilişkin belge çıksa inanırlar mı? Ona da bir bahane uydururlar.
-2009’da Ankara’da inşa edilen havuzun fotoğrafını mı yayımlasak...
-Panik yapmayın heyecan yapmayın. AOÇ da yeni bir başbakanlık binası yapılıyor havuzlu mavuzlu onun fotoları var Google’dan da bulursunuz.