Gündem
24 Haz 2014 16:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:21

Taraf yazarından bomba iddia! AK Parti diğer cemaatlere rüşvet veriyor!

Taraf gazetesi yazarı, sosyolog Mücahit Bilici 'AKP cemaatleşmek ve Nur talebelerini yanına almak istiyor, onlara imkânlar formunda rüşvetler veriyor' dedi.

Bugün TV'de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına katılan Taraf gazetesi yazarı, sosyolog Mücahit Bilici AKP'nin Risale-i Nur cemaatlerine yakınlaşması hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı: 'AKP cemaatleşmek ve Nur talebelerini yanına almak istiyor, onlara imkânlar formunda rüşvetler veriyor'

KOCA NUR TALEBELERİ TETİKÇİ SEVİYESİNE DÜŞTÜ

Bilici, 'Cemaate bu kadar düşmanlık yapmalarının, karşı tarafın tetikçisi seviyesine düşürmüş olmalarının, koca koca Risalei Nur talebesi abilerin televizyonlara çıkıp basit gazetecilerin onlara, alehinde yani böyle bir siyasi propaganda yaptırmaları, bu seviyeye Risalei Nur talebelerinin düşürülmesi çok büyük bir trajedidir. Çok acıklı bir durumdur.' yorumunu yaptı.
"Şu anda Hükümet diğer Nur talebelerini iki sebeple yanına almak istiyor" diyen Bilici şöyle devam etti:

PARTİ CEMAATLEŞMEK İSTİYOR

"Aynı zamanda parti cemaatleşmek istiyor, kurumsallaşmak istiyor çünkü yüzeysel bir şey olduğunun farkında çünkü geçici bir iş. Yarın öbür gün gerçek yüzleri ortaya çıktığında parti diye bir şey kalmayabilir, gördükleri ilgi bir an da kaybolabilir, toplum yarın damak tadı değişebilir, anlayışı değişebilir vs.

DİĞER CEMAATLERE İMKAN FORMUNDA RÜŞVET VERİYOR

Bunu bildiği için taban bulmak ve kendisine zarar verebilecek, mesela cemaat gibi oluşumları engellemek için diğer cemaatlere sımsıkı sarılmış durumda ve onlara imkânlar formunda rüşvetler veriyor ve Nurcular aslında AK Parti tarafında olabilirlerdi, bunda bir sorun olmazdı ama Cemaate bu kadar düşmanlık yapmalarının, karşı tarafın tetikçisi seviyesine düşürmüş olmalarının, koca koca Risalei Nur talebesi abilerin televizyonlara çıkıp basit gazetecilerin onlara, Cemaat alehinde, yani böyle bir siyasi propaganda yaptırmaları, bu seviyeye Risalei Nur talebelerinin düşürülmesi çok büyük bir trajedidir. Çok acıklı bir durumdur.

CEMAAT SADELEŞTİRME KONUSUNDA HATA YAPTIK DEMELİDİR

Bunda cemaatin hatasının da büyük rol oynadığını düşünüyorum. Cemaat sadeleştirme konusunda hata yaptığını söylemeli ve vazgeçmeli, şuan da yapılan şey aynı zamanda diğer cemaatlerin menfaatleri bir takım bu işi organize eden insanların arzuları doğrultusunda Risalei Nur'un devletleştirilmesi gibi büyük bir hata yapılıyor. Yarın devletin ne yönde akacağı, ne yönde karar vereceğini nereden bilebiliriz."