Gündem
18 Ara 2010 19:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

TARAF YAZARINA TUVALET KAĞIDI ATILDI!

TKP'nin eski genel sekreteri ve Taraf Yazarı Nabi Yağcı, Bodrum'da TKP'lilerin protestosu ile karşılaştı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen ''Demokratik Türkiye İçin Nasıl Bir Anayasa İstiyoruz'' konulu panelde gergin anlar yaşandı. Konuşmacı olarak panele katılan eski TKP Genel Sekreteri ve Taraf Gazetesi yazarı Nabi Yağcı'ya, TKP üyeleri ''Dönek, vatan haini, AKP ve ABD'nin uşağı bunların hesabını vereceksin'' diyerek tuvalet kağıdı attı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Demokratik Düşünce Platformu tarafından Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde ''Demokratik Türkiye İçin Nasıl Bir Anayasa İstiyoruz'' konulu panel düzenlendi. Panale eğitimci Güngör Sezgün, Türkiye Komünist Partisi eski Genel Sekreteri ve Taraf Gazetesi yazarı Nabi Yağcı, Siyaset Bilimi Uzmanı Prof. Dr. Levent Köker ve araştırmacı yazar Orhan Miroğlu katıldı. Paneli Platform sözcüsü Adil Ülgen, Yeşiller Partisi eski Eş Başkanı Bilge Contepe, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanı İdris Danışlı, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül ve yaklaşık 150 kişi izledi. Bodrum polisinin geniş güvenlik aldığı panele katılmak için gelenlere üst araması yapıldı. Nabi Yağcı konuşması sırasında 1960'lı yıllardan itibaren siyasetin içinde olduğunu belirtiği sırada Bodrum TKP İlçe Örgütü'nün 20 üyesinin protestosu ile karşılaştı. Bazı TKP'liler ''Dönek, vatan haini, AKP ve ABD'nin uşağı bunların hesabını vereceksin'' diyerek Yağcı'ya tuvalet kağıdı attı. TKP'lilerin protestolarını sürdürmesi üzerine platform üyeleri müdahale etti. Grup arasında yumruklaşmalar olurken araya sivil polisler kavganın büyümesini güçlükle önledi. Yağcı ise ''Biz bunlara alışığız, tepki vermeleri konuşmalarımızı ve yeni anayasa yapılmasını engellemez'' diyerek konuşmasını sürdürdü.

Salonda bulunan polisler TKP´lileri hemen salon dışına çıkardı. Burada TKP'liler adına açıklamayı Ayhan Karahan yaptı. Karahan, ''Nabi Yağcı'ya tuvalet kağıtlarını attık. Çünkü Nabi Yağcı komünist hareketi satmıştır, vatan hainliği yapmıştır, bunun hesabını verecektir. Yağcı TKP'nin genel sekreteri iken adı Haydar Kutlu idi. Kutlu ile kendisini yüzleştirdik. Kendisi haindir, işbirlikçidir, AKP'nin yedek gücüdür, AKP'nin yayın organlarında ihanetini ve işbirliğini sürdürmektedir. Referandumda AKP ile aynı eğilimi gösterip evet çalışması yapmıştır. Sermayenin paralı uşağı olarak görüyoruz. Ve Deniz Gezmiş gibi değerleri ağzına alamayacağını, bu değerleri kirletemeyeceğini söylüyoruz ve her yerde bu ihanetini işbirliğini anlatacağız'' dedi. TKP´li grup daha sonra Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nden ayrıldı. Öte yandan toplantı konuşmaların ardından soru cevap kısmıyla devam etti.

Habertürk