Medya
30 Ağu 2012 18:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

TARAF YAZARI TWITTER'IN EN SIKICI 4 İSMİNİ AÇIKLADI!

Taraf gazetesi yazarı Talat Mavikuş, Twitter'ın en sıkıcı 4 ismini yazdı. İşte o isimler

Taraf gazetesi yazarı Talat Mavikuş, Twitter'ın en sıkıcı 4 ismini yazdı. Mavikuş'un o isimleri Ceyhun yılmaz, Gülben Ergen, Elif Şafak ve Ümit Nazlı Boyner... Ne kadar sıkıcı oldukları konuşulsa da her bir ismin yüzbinlerce, hatta Gülben Ergen'in 2 milyona yakın takipçisi var. Yılmaz, takipçilerini paylaştığı aşk sözleriyle sıkarken, Gülben Ergen'in mütemadiyen Mevlana sözlerini paylaşması Twitter'da pek çok kişinin ti'ye aldığı bir konu oldu.

İşte Mavikuş'un o yazısı:

400 bin follower’ı bu kadar vasatlıkla sıkmamak büyük bir başarı

1- CEYHUN YILMAZ
400 bin follower’ı bu kadar vasatlıkla sıkmamak büyük bir başarı. Tweetlerini okuyunca insan iyilikten aşktan falan mefret edip, en yakın satanist ayine katılmak istiyor. Yontma Taş Devri’nde mağaralara bile onunkilerden daha romantik şiirler kazınmıştır. Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz:

@ceyhunyilmaz Gidince gülüşün gitmiyor/yanında götüremiyorsun/ Sen “sadece” güzel değilsin, olduğun her yeri güzelleştiriyorsun

@ceyhunyilmaz Sen gittiğinde, aşkını yaşatmakla durmuştum ayakta. Şimdi ise sahiden ayrılıyoruz. Benim için bir iyilik yapıp çıkıyorum bu karanlıktan.

2- GÜLBEN ERGEN
Bir milyon 797 bin insan onu izliyor. Cumhurbaşkanı’ndan sonra memleketin en çok ne yazdığı merak edilen insanı o. “Camdan bakıyorum şu an” derken bile tweet atıyor. Yani aslında camdan bile bakmıyor. “Canım dostum yüreğine sağlıklar” esnaflığı, Tufan Türenç RTleriyle ortaya çıkan bir laik abla endişeli modernliği ve Elif Şafak tarikatının Mevlana aforizmalarıyla işte Türkçe’nin en vasat hali Gülbence

@GeErgen Bulutlarin bir soylemi vardir elbet... Yorgun ve halsiz, kucuk ordum uyursa bakacagim penceremden bakalim bulutlar bana ne hissettirecek :)

@GeErgen Ozendigim tum degerlerime sahip cikmak cocuklugumdan bana odul. Cunku ayriligi yasayan bir cocuktum bn. Zor ayrilirim, ayrilmalarda yara alirim

@GeErgen 30Ağustos ZAFER Bayramı Kutlamalarından bi haber var mı? Hani karıncalar gibi hazırlanırız, meydanlarda kutlariz, BİZ zaten ZAFERİZ der gibi?

@GeErgen söylenmemis duygular vardir, içe atilan, öksuz, barksiz, bakimsiz, hayatsiz yasanmis duygular... isyani birakmis, bitkisele baglamis yogun bakim

3- ELİF ŞAFAK
Ve Elif Şafak. Bir gün Mevlana ve Şems dendiğinde “Ha şu Elif Şafak’ın sürekli bahsettiği adamlar mı” diye sorulacak diye endişeliyim. Şu veresiyeci mahalle bakkalına kazık atsan sana söylemeye tenezzül etmeyeceği sözün “Kendisinden fazlasıyla iyilik gördüğün kimseye fenalık etmen insanlık değildir” aforizma muamalesi gördüğü bir aforizmatik dünyadan bildiriyor. Derin bir nefes alın:

@Elif_Safak Edebiyat, kelimelerle görme sanatı.

@Elif_Safak Her insna huzur verir bir gelince biri gidince. Şimdi bırakın.

4- ÜMİT NAZLI BOYNER
Kadın, güzel, zengin, zeki. Ama esas fikirlerini söylememekten gelen bir ketumiyet mi yoksa politik doğruculuktan neşet bulmuş bir vasatlık mı bilinmez. TÜSİAD Başkanı Ümit Nazlı Boyner tam bir klişeler kraliçesi. Şunları tweet olarak atmak değil, cumhuriyetin 10. yıl kutlamaları için telgrafla geçmek lazım.

@umitnazliboyner Siyasi parti liderlerinin de sergileyecekleri ortak irade, söylem ve tutumun bu oyunu bozacağına inaniyoruz

@umitnazliboyner Türkiye, ancak kadınların potansiyelini açığa çıkarabildiği ve toplumsal refahtan pay alabildiği ölçüde hedeflerine ulaşabilecektir.