Gündem
22 Kas 2010 15:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:48

TARAF YAZARI RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA DAVA ŞOKU! İLKER BAŞBUĞ'A HAKARETTEN KAÇ YIL HAPSİ İSTENDİ? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Taraf'ın sivri dilli yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın başını bu kez Kanaltürk'te yayınlanan Ters Cephe isimli tartışma programında sarfettiği sözler yaktı.İşte ayrıntılar...

Genelkurmay  eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a katıldığı bir televizyon programında hakaret ettiği ileri sürülen Taraf Gazetesi yazarı şüpheli Rasim Ozan Kütahyalı hakkında 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Rasim Ozan Kütahyalı’nın bazı sözlerinin düşünce özgürlüğü kapsamında olmasına rağmen, “Genelkurmay Başkanı’nın bu yaptığı ahlaksızlıkta onu savunuyorsun” sözünün eleştiri sınırını aştığı ileri sürüldü.
Gazeteci yazar Rasim Ozan Kütahyalı, geçen Mayıs ayında Kanaltürk televizyonunda “Ters Cephe” isimli programa katıldı. O dönemki Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, iyi bir Genelkurmay Başkanı olmadığı savunan Rasim Ozan Kütahyalı, özetle şunları söyledi: “İlker Başbuğ bu makamı hak etmeyen subaydır. İyi bir kurmay subay değildir. Başarılı değildir. Bu iki senesi felaketle başarısızlıkla geçmiştir. Genelkurmay Başkanı’nın bu yaptığı ahlaksızlıkta onu savunuyorsun. İlker Başbuğ bu ülkeye yakışmıyor.” Genelkurmay Başkanlığı, bu programın ardından Kütahyalı hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Savcılık Kütahyalı hakkında yürüttüğü soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianamede şüpheli Kütahyalı’nın bazı sözlerinin düşünce özgürlüğü kapsamında eleştiri sınırları içerisinde olduğunun değerlendirildiği belirtildi. “Genelkurmay Başkanı’nın bu yaptığı ahlaksızlıkta onu savunuyorsun” sözünün ise eleştiri sınırını aştığı, mağdur İlker Başbuğ’un onur ve şerefini zedeleyici mahiyette olduğu vurgulanan iddianamede, bu nedenle şüpheli Kütahyalı’nın "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçunu işlediği öne sürüldü. Şüpheli Kütahyalı’nın 1 yıl 3 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanılması istenen iddianame, Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

"YA ALÇAKSINIZ YA SALAK"TAN DAVA AÇILMIŞTI!

Kütahyalı hakkında TSK’daki ihmal iddialarıyla ilgili olarak kaleme aldığı ’Ya Alçaksınız Ya Salak’ başlıklı köşe yazısında  ’Devletin askeri teşkilatını basın yoluyla aşağılama’ suçunu işlediği gerekçesiyle dava açılmış, TCK’nın 301/4 maddesi uyarınca yargılanmasına karar verilmişti.

MEDYARADAR/ÖZEL