Polemik & Kulis
21 Mar 2016 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

Taraf ve Yıldıray Oğur arasındaki ‘savaş’ta son perde: Yedek bavulcu kimdi?

Taraf gazetesi ile eski çalışanı Yıldıray Oğur arasındaki alacak davası kavgasında “yedek bavulcu” tartışması başladı.

Türkiye yazarı Yıldıray Oğur’un, daha önce yazıişleri müdürlüğü yaptığı Taraf gazetesine fazla mesai davası açmasıyla başlayan kavganın ucu gazetenin bir döneme damga vuran Ergenekon, Balyoz ve Kafes Eylem Planı operasyonları kapsamında attığı manşetlere çıktı.

Taraf: Yedek bavulcu Oğur

Gazete, Oğur’un tartışmalı manşetlerde imzası olduğunu açıklayıp, Taraf muhabiri Mehmet Baransu’nun askere gittiği dönemde, gazeteye Ergenekon ve Balyoz belgelerini Yıldıray Oğur’un getirdiğini yazdı.

Taraf, bugün ‘Yedek bavulcu’ başlığıyla üst manşetten duyurduğu haberinde, Oğur’un Baransu askere gittiğinde Kadıköy’deki çeşitli kafeteryalarda Baransu’nun kaynaklarıyla buluşup Balyoz Darbe Planı belgelerini temin ettiğini duyurdu.

Haberi, Balyoz belgelerine yönelik açılan soruşturmadaki Oğur’un kendi ifadesine dayandıran Taraf, “Mehmet Baransu’nun askerlik görevi nedeniyle gazeteden ayrılmasına rağmen gazeteye haber gönderdiğini ve bu haberlerin yayınlanmaya devam ettiğini belirten Oğur, “Gönderdiği haberleri de Tuncay Opçin üzerinden alıyorduk. Taraf Gazetesine yakın kafelerde Tuncay Opçin ile 5 ya da 6 kez gazetenin bilgisi dahilinde ve Mehmet Baransu’nun yönlendirmesi ile ben de buluşmuştum. Bu buluşmalar Balyoz haberlerinden önce Baransu’nun askerlik yaptığı dönemde olmuştu” dedi” ifadelerine yer verdi.




‘Manşetlerde de payı var’

Geçtiğimiz günlerde, Oğur’un gazeteye açtığı tazminat davasını kazandığını, “Kullanışlı aptallıktan servet çıktı” başlığıyla duyuran Taraf, Oğur’un gazetede yazıişleri müdürlüğü ve yayın koordinatörlüğü yaptığı dönemde atılan manşetlerden sorumlu olmadığını açıkladığını hatırlatıp, “Oğur’un, kamuoyunda tartışmalı manşetleri sadece atan kişiler arasında yer almadığı, söz konusu belgeleri aynı zamanda temin eden kişi de olduğu ortaya çıktı” diye yazdı.

Taraf, Yıldıray Oğur’un 2007 yılından bu yana gazetedeki görevlerini hatırlattı ve birçok manşette Oğur’un da imzası olduğunu açıkladı.

Gazetede yer alan haberde, şu ifadeler dikkat çekti: “Taraf Gazetesi’nde 16 Kasım 2007 tarihinde işe başlayan Oğur, 2007-2008 yılları arasında politika editörlüğü, 2008-2011 yılları arasında yazı işleri müdürlüğü, 2011-2012 yılları arasında yayın koordinatörlüğü 2012-2013 döneminde ise  köşe yazarlığı görevlerini yürüttü. Ergenekon, Balyoz ve Kafes Planı  haberleri için, “Biz kullanışlı aptallardık” itirafında bulunan Yıldıray Oğur,  Nedim Şener ile Ahmet Şık’ın gözaltına alınması sonrasında atılan “gazetecilikten tutuklanmadılar”  manşetinin de mimarları arasında bulunuyor. Aynı dönemde gazetenin yazı işlerinde, Yıldıray Oğur’un yanısıra Markar Esayan, Kurtuluş Tayiz ve Tuncer Köseoğlu da yer almıştı.”

Yıldıray Oğur ise, Taraf’ın iddialarına Twitter’dan şu tepkiyi verdi: