Gündem
26 Haz 2013 10:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

TARAF MUHABİRİNİN 3 YIL SÜREN HUKUK MÜCADELESİNDE KARAR!

Gazeteden 3 yıl önce istifa eden parlamento muhabiri Ergülen Toprak, açtığı davayı kazandı.

Ankara 15. İş Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde görülen karar duruşması, 3 yıldır hukuk mücadelesi veren Toprak'ın lehine sonuçlandı.

Mahkeme, davacı muhabirin, ücret alacağı, fazla mesai, ulusal bayram tatilleri, asgari geçim indirimi ve yıllık izinlerle ilgili açtığı davada, tüm alacak kalemlerinin yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.

Yerel mahkemede sonuçlanan davanın, tarafların temyize götürmelerinin ardından önümüzdeki yıl sonuçlanması bekleniyor.

Gazetenin kuruluşundan itibaren Ankara Bürosu'nda parlamento muhabiri olarak görev yapan Toprak, 2010 yılının ortalarında gazeteden istifa etmiş ve alacaklarının ödenmemesi nedeniyle yargı yoluna gitmişti.

Davanın onikinci duruşmasında karar çıkarken, Toprak'ın tanıklığını aynı dönem birlikte çalıştığı Taraf'ın Ankara eski Temsilcisi İsmet Demirdöğen ve Ankara Büro muhabiri Adnan Keskin yapmıştı.

İşveren tanıklığını ise Taraf'ta bir süre Ankara Temsilciliği görevini yaptıktan sonra görevinden ayrılan Lale Kemal Sarıibharimoğlu yaptı. Sarıibrahimoğlu da gazeteden ayrıldıktan sonra alacak davası için önce yargı yoluna giden isimler kervanına katılmış, ancak gazetedeki yönetim değişikliğinin ardından bu kez köşe yazarı olarak Taraf gazetesine dönerek gazete ile uzlaşma yoluna gitmişti.

İşveren tanığı olarak gösterilen bazı çalışanlar ise davada tanıklık yapmayı reddetmişti. Böylece işveren tanığı olarak yalnızca Lale Sarıibrahimoğlu (Lale Kemal) kısa bir süre birlikte çalıştığı Toprak'ın aleyhinde ifade vermişti. Ancak, Sarıibrahimoğlu'nun işveren lehine yaptığı tanıklık mahkeme tarafından inandırıcı bulunmadı ve Taraf gazetesi çalışanlarına karşı bir davayı daha kaybetmiş oldu.