Polemik & Kulis
29 Mar 2010 13:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:11

TARAF İLE STAR GAZETESİ ARASINDA BASKI KRİZİ! KRİZİN SEBEBİ NE? TARAFLAR NE DİYOR?

Taraf Gazetesi ile Star Gazetesi arasında bir kriz mi var? Taraf'ın basıldığı Star matbaası üzerinden iki gazete arasında neler yaşanıyor? İşte yaşananların perde arkası...

Taraf Gazetesi bir süredir Star matbaalarında basılıyor.İddialara göre Star, İstanbul, Ankara ve Adana dışında Taraf’ı basmadı.Bunun sebebi de Ahmet Altan’ın, Başbakan’a hitaben yazdığı “Sen kim oluyorsun Başbakan?” şeklindeki zehir zemberek yazıydı. Ve yine iddialara göre Ahmet Altan baskının yapılmadığını öğrenince matbaa yönetimine telefon açıp "Oraya gelirsem hepinizi dağıtırım" demişti.

İddiaların muhatabı Star Gazetesi’nden anında cevap geldi.Taraf gazetesi,borçlarını ödememiş, taahhüt ettiği kağıdı göndermemiş ve sürekli olarak mazeretler ileri sürerek yükümlülüklerinden kaçmıştı. Star matbaası buna rağmen kendilerine tolerans gösteriyordu.

Taraf, son olarak İstanbul matbaasından ayrılma sözü vermiş, ancak son dakikada sözünü tutmayarak “Bizi basmaya mecbursunuz” demişti.

Peki sonra neler yaşanmıştı.İşte Star cephesinden olayın gelişimi:

Tarafçılar, Cumartesi günü bu sözlerini de yerine getirmedikleri gibi “O zaman gazetemizi hiçbir yerde basmayın.Eğer gazete basılmazsa bize iktidar sansürü uygulanıyor deriz” tehdidi savurdular.
Ancak Taraf, piyasadaki matbaalarla da sorun ödeme sorunu yaşadığı için Cumartesi kendisini İstanbul’da da bastıracak yer bulamadı.
Buna rağmen Star taahhüdünü yerine getirerek anlaşma kapsamında olmamasına rağmen gazetenin bütün Türkiye’de tezgaha çıkmasını sağladı. Bu sırada, Taraf yönetimi taahhüt ettiği ödeme ve kağıt sevkiyatını yine yapmamıştı.
Tarafçılar, ek hat parası ödememek için bazı baskıları bizzat kendileri iptal etmelerine rağmen gazete bütün Türkiye’de basıldı.
Ancak, o saatten itibaren taraf yönetimi sözlerini yerine getirmek yerine, “Bize iktidar baskısı yapılıyor” politikasını uygulamaya geçtiler.
Oysa aylardır gazetelerini kimseye bastıramazken ve hiçbir taahhütlerini yerine getirmemelerine rağmen Star matbaası tarafından basılıyor
O kadar ki söylentilere göre Taraf, Star matbaalarıyla sözleşme imzalamaya bile yanaşmıyormuş. Ve şu anda bile Taraf’ın bütün star matbaalarında kağıt açığı devam ediyor. Bu şartlarda hiçbir matbaanın yapmayacağı baskıyı Star yapıyor…
Gazetenin bugünkü künyesinden anlaşıldığı kadarıyla Star matbaaları bu karşı kampanyaya rağmen Taraf’ı yine de bastı.
ETİKETLER
#star #Taraf #matbaa