Gündem
16 Eyl 2010 14:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

TARAF GAZETESİ YAZARI YASEMİN ÇONGAR'IN KÖŞESİNİ ÜLKÜ OCAKLARI ELE GEÇİRDİ!

Çongar'ın köşesinde bugün köşe yazısı yerine Ülkü Ocakları'ndan gelen bir tekzip yeraldı. İşte Taraf'ın internet sitesine konulmayan o metin...

Taraf gazetesi yazarı Yasemin Çongar’ın 27 Temmuz’da yayımlanan "İnegöl ve MHP" başlıklı yazısına Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan gelen tekzip şöyle:

Taraf Gazetesinin 27.07.2010 tarihli nüshasının 3. sayfasında, Yasemin Çongar’ın imzasıyla yayınladığınız "İnegöl ve MHP" başlıklı köşe yazınızın gerçeklerle ilgisi bulunmamaktadır. Şöyle ki; 1. 26.07.2010 tarihinde İnegöl’de, kamuoyunu üzen, düşündüren ve endişeye sevk eden bir takım toplumsal olaylar yaşanmıştır.
Söz konusu olaylar, tamamen yöre halkının, toplumsal tepkisinden ibaret olup, müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın söz konusu olayların hiçbir aşamasında herhangi bir rolü bulunmamaktadır.
2. Buna rağmen söz konusu yazının başlarında "Eylemi yapan gruptakiler MHP’ye yakın... Ülkü Ocakları’nın burada merkezi var, zaten dünkü kavga öncesinde, Devlet Bahçeli’nin ilçedeki mitingi ardından ülkücüler yürüyüş yapmış ve olayın çıktığı caddedeki güvenlik kameralarını tahrip etmişler." İbareleriyle, sanki söz konusu olayların müvekkil vakıfla ilgisi olduğu ima edilmeye çalışılmış; yazının sonlarında ise imadan da vazgeçilerek "İnegöl’deki olayların, Bahçeli’nin Cerrah Beldesi ile Gemlik’teki mitinglerinin arkasından, çoğu bu mitinglere katılmış ve ÜLKÜ OCAKLARI’NA ÜYE GENÇLERCE çıkarılmış olması, bu açıdan, özellikle manidar ve tehlikeli bir gösterge." İbareleriyle, açıkça söz konusu olayların, müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na üye gençler tarafından çıkartıldığı ileri sürülmüştür.
3. Oysa söz konusu ibarelerin ve isnatların hiçbiri, gerçekle uzaktan yakından ilgili olmadığı gibi, niteliği itibariyle de bir taraftan cezai, diğer taraftan da hukuki sorumluluk getirmektedir.
Zira müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, adından da anlaşılabileceği üzere, hukuki statü olarak "vakıftır ve böylece bir "kişi birlikteliği" değildir. Yani yazıda belirtilenin aksine, müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın ÜYESİ yoktur ve bunun olabilmesi hukuken de mümkün değildir. Doğrusu, müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın üyesi değil, faaliyet ve hizmetlerinden faydalanan genç-yaşlı, kadın-erkek milyonlarca Türk vatandaşı olduğudur.
4. Bu tartışmasız hakikate rağmen, söz konusu yazıyla ve özellikle "ÜLKÜ OCAKLARI’NA ÜYE GENÇLERCE" ibaresiyle, yazıyı okuyan ortalama bireylerde, sanki söz konusu menfur olayların sebebi ya da faillerinin, müvekkil Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ile ilgisi olduğu izlenimi oluşturulmaya çalışılmakta ve böylece müvekkilin saygın kişiliğine açıkça hukuka aykırı olarak saldırılmaktadır.
5. Neticeten; söz konusu yazının gerek "hakikat" ile ve gerekse "basın sorumluluğu" ve "dürüst yayın" ilkeleriyle bağdaşmadığı, açıkça ortadadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Vekilleri Av.Mehmet Parsak - Av. Gülay Parsak