Gündem
04 Kas 2010 20:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

TARAF GAZETESİ YAZARI RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA TAZMİNAT DAVASI ŞOKU!

Gazeteci Fikret Karaca, Taraf Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya tazminat davası açıyor!

HEPAR Sakarya Gençlik Kolları üyelerinin Star ve Taraf Gazetesi yazarlarına idam ipi fırlatmaları olayına ilişkin yankılar sürerken, AKM’de meydana gelen olaylarla ilgili olarak, Gazetesakarya.com Genel Koordinatörü ve Sakarya Olay Gazetesi Genel Yayın Müdürü Fikret Karaca, kendisi hakkında asılsız ve hakaretlerle dolu bir yazı yazdıkları gerekçesiyle Taraf Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’ya ve Taraf gazetesi sorumlu müdürüne 50 Bin T.L.’lik manevi tazminat davası açacağını söyledi.

Gazetesakarya.com Genel Koordinatörü ve Sakarya Olay gazetesi genel yayın Müdürü Fikret Karaca, "Adalet önünde hesaplaşacağız" dedi. Karaca'nın konu ile ilgili yaptığı açıklama aynen şöyle:

“3 Kasım 2010 tarihinde , Kimliksiz ve bölücü yandaşlarının “Ali Kemal mirası” yayın organı olan Taraf Gazetesinde Rasim Ozan Kütahyalı tarafından kaleme alınan yazıda şahsıma ve kurumsal yapımıza, yalan ve iftira dolu cümleler kullanılmıştır. AKM’de meydana gelen olayların ne gazetecilik alanım ne de Hak ve Eşitlik Partisi ile ilgili hiçbir suç unsuru bulunmamakla birlikte, Hatta bizzat suç işleyenlerin görevlerini Türk bayrağının kaldırılması ve HEPAR’lı gençlerin tartaklanması ile belli olduğu halde konuyu illegal bir terörist hareket gibi sunan ve tarafıma ağır hakaretlerde bulunan Rasim Ozan Kütahyalı ismindeki yazar ile adalet önünde önemli bir hesabımız olacaktır. Kendisine nereden aktarıldığını tahmin ettiğim yalan yanlış bilgilerle tarafıma “bölücü terörist” bile deme cüreti gösterebilen bu şahsın şimdiden tazminat kaynaklarını toparlamasını, Soros kaynaklarından cukka ettikleri yetmezse ve tamamlamada sıkıntısı olursa Pensilvanya’dan EFT talep etmesini öneriyorum. En kısa zamanda karşı karşıya geleceğimizden emin olsun. Hukuki sürecin dışında ise bu yazar bozuntusunun eğer en küçük onuru ve şahsiyeti varsa herhangi bir Ulusal Kanal’da karşıma çıksın -ki kimin bölücü terörist olduğunu kamuoyu çok daha iyi anlasın. Tüm bunların paralelinde kendisine jurnallenen ya da internet üzerinde bulunan bilgilerden hareketle şahsımı Hak ve Eşitlik Partisi Kurumsal kimliği ile özdeşleştirmesi ise tam bir yalandır. Sakarya İl teşkilatında İl Sekreterliği ya da Basın sözcülüğü gibi görevlerim bulunmamaktadır. Bu yalanlarla birlikte şahsıma yazdığı cümleleri tamamen iade ediyorum. Tüm belgeler kayıt altına alınmış ve hukuki mercilere sunulmak üzere dosyalanmıştır. Hukuki süreç sonunda elde edilecek tazminat ise Mehmetçik Vakfı ve Şehit Ailelerinin çocuklarına bağışlanacaktır.

Gazetesakarya.com ve benim köşem, bölücü ve yobazlar için her zaman korkutucu olmuştur. Çünkü gerçek kimlikleri ortaya çıkanların söyleyecek cümleleri kalmamıştır. Ayrıca ideolojik düşüncem Saygıdeğer Osman Pamukoğlu ile tamamen örtüşmekte ve “İdam cezasının geri getirilmesi” hedefi ise tarafımdan benimsenmektedir. Ancak tüm bunların sembolik halatlarla ilgisi olmadığı gibi legal bir alanda ve Osman Paşa’nın çok konuşmasında belirttiği gibi “seri yargılamalarla” olması gerekmektedir. İllegalite hiçbir Türk vatandaşına yakışmadığı gibi, terörizm ve terörist destekçiliği ise kamuoyunun da iyi bildiği gibi Soros destekli Taraf gazetesine yakışan bir sıfattır.

SEZAİ MATUR NEDEN SUSKUN?

Gazeteci Fikret Karaca açıklamasında Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur'a da yüklendi. Fikret Karaca, Matur'u sessiz kalmakla eleştirdi ve şunları dile getirdi:

"Aynı zamanda şunu da ifade etmem gerekir ki, birkaç gün önce legal bir sembolik hareketi zorbalık olarak tanımlayarak basın açıklaması yapan Sakarya Gazeteciler Cemiyeti, kendi şehrinin yerel medyasının temsilcisine yapılmış bu hakaretlerde nasıl suskun kalabilmektedir? Anlamak mümkün değildir.”