Gündem
10 Haz 2011 16:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:27

TARAF GAZETESİ ÇALIŞANLARI ÖLDÜRÜLEN GAZETECİYİ UNUTMADI!

Taraf çalışanları bugün gazetelerine verdikleri bir ilan ile öldürülen meslektaşları Hafız Akdemir'i yad ettiler.

Taraf gazetesi çalışanları bugün gazetelerine verdilleri bir ilan ile 1992 yılında Diyarbakır’da öldürülen gazeteci Hafız Akdemir’i unutmadıklarını gösterdiler.

İLANI HANGİ İSİMLER YAYINLADI

İlanda yer alan Taraf çalışanları imzasının altından gazeteden şu isimler yer alıyordu: Veysi Polat, Eylem Düzyol, Mehtap Genç, Naide Duymaz Karabulut, Medine Kılıç, Yıldıray Oğur, Şahin Bayar, Burhan Ekinci.

HAFIZ AKDEMİR KİMDİ?


Özgür Gündem gazetesi Diyarbakır muhabiri Hafız Akdemir evinden gazete bürosuna giderken 8 Haziran 1992’de kafasına sıkılan kurşunla öldürülmüştü. Faili mechul bir cinayete kurban giden Gazeteci Akdemir’in cenazesi, ailesine verilmeden polislerce kaçırılarak defnedildi.

Dönemin başbakanı Süleyman Demirel, "Ne yapalım, olan olmuş. Bunu bir olay haline getirip halkın huzurunu bozmak yanlıştır" diyerek cinayetin örtbas edilmesi için çaba sarfetmişti.

MAHKEME TETİKÇİYİ YARGILADI AMA

2007 yılında Avusturya’da yakalanan Hizbullah militanı Cihan Yıldız’ın Türkiye’ye iadesi sonrasında  hakkında hazırlanan iddianamede 1992-94 yılları arasında Diyarbakır Mehmet Sincar ve Özgür Gündem gazetesi muhabirleri Hafız Akdemir’in öldürülmesi eylemlerinde bizzat tetik çektiği kaydedilmişti.

İşte Taraf gazetesinin bugünkü sayısında yayınlanan o ilan: