Gündem
16 Ara 2012 14:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:30

TARAF ERGENEKON DAVASI İÇİN ÖZEL OLARAK KURULMUŞTU!

Taraf gazetesinde Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve yardımcısı Yasemin Çongar'ın istifalarının ardından tartışmalar bitmiyor.

Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş’ın attığı Tweetler şoke etti. Gönültaş önce "Koalisyon devri bitti, butun taraflar artik gereksiz goruluyor. Gereksiz mi? Bunu dagilmaya zorlayanlar karar verenler dusunsun!  Taraf gibi teni donem icin kurulmus butun koalisyonlarin dagildigina sahid olduk oluyoruz, daha da olacaktir" dedi. Attığı Tweetlerle şaşırtan Gönültaş hızını alamayarak "
Simdi durup dururken neden istifa ediyor taraf yonetimi? Cevap yorgunluktan. Buna kim inanir kadir inanir." diyerek espri de yaptı.  Koalisyon sırasında pazarlık yapıldığını öne sürerek "Ben bu koalisyon sirasinda yapilan pazarliklari bilen birisi ile konusmustum. Cok cetindi pazarlik dedi.

Nuh Gönültaş ardından Taraf’ın neden kurulduğunu anlatarak "Tr de Taraf gibi bir gazeteyi hic bir kesim tek tarafli olarak kurup yurutemezdi, ancak bir murabakat lazimdir. Dolayısıyla Taraf gibi bir koalisyonun kurulması adeta bir zorunluluktu. Taraf görevi bitti, koalisyon dağıldı. Niçin böyle bir gazete kuruldu. Çünkü tarafın yaptıklarını TR’de hiç bir medya kuruluşu yapamazdı. Taraf Gazetesi misyonunu tamamladı. Taraf Ergenekon davası için özel olarak kurulmuştu. Taraf bu görev için kurulmuş bir koalisyondu. " dedi.