Medya
12 Tem 2014 16:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:26

Taraf AA'nın tekzibini yayınladı

Taraf, 2 Nisan 2014 tarihinde 'Sandık Oyunu Bozuldu AA Tarafa Saldırdı' başlıklı haberi nedeniyle ikinci kez AA'nın tekzip metnini yayınlandı.

Taraf, 2 Nisan 2014 tarihinde 'Sandık Oyunu Bozuldu AA Tarafa Saldırdı' başlıklı haberi nedeniyle ikinci kez AA'nın tekzip metnini yayınlandı.

Gazetenin ithamları sonucunda gelinen süreçte, ticari teamüllere ve hukuk kaidelerine uygun olarak, sözleşmedeki haklar çerçevesinde, AA Taraf gazetesi ile olan sözleşmesini tek taraflı feshetmiş, bu durum gazete tarafından kendilerine yönelik saldırı olarak değerlendirilmiş ve tekzibe konu haber yayınlanmıştı.

Gazetenin AA'ya yönelik iddiaların da bulunduğu haber üzerine AA mahkemeye başvurarak, gazetenin tekzip yayımlamasını talep etti.

AA'nın talebini görüşen Ankara 2. Sulh Mahkemesi, 'Basın Kanunu'nda ve Anayasamızda yer alan basın özgürlüğü ve eleştiri sınırlarının ötesine geçilerek başvuranın kişilik haklarının ihlal edildiği sonuç ve kanaatine varılmış olmakla, cevap ve düzeltme talebinde bulunanın talebinin kabulüne' hükmederek, Taraf Gazetesi'nin tekzip yayımlamasına karar verdi.

Mahkeme kararına istinaden bugün Taraf Gazetesi ilgili tekzip metnini yayımlamak zorunda kaldı.

Taraf ikinci tekzip metnini yayımladı

Taraf Gazetesi daha önce de 'AA… Müdürüme Para Dayanmıyor'  ve  'Ajans'ın %25'inin Üzerine Geçirdi Para Ödemiyor' şeklindeki haberleri nedeniyle AA'nın tekzip metinlerini yayımlamıştı.

Ankara 12. Mahkemesi, "Ajans’ın %25'inin Üzerine Geçirdi Para Ödemiyor" alt başlığındaki haberdeki önemli maddi hata barındırması ve bunun ticaret sicil gazetesi ile belgelenmesi ile kullanılan haberin üslup itibari ile kişilik haklarına aykırı olduğuna değinmiş ve tekzip yayımlanmasına karar vermişti.

AA'nın cevap ve düzeltme metni

Taraf gazetesinde bugün yayımlanan cevap ve düzeltme metni şöyle:


Sandık oyunu bozuldu AA Taraf'a saldırdı" başlıklı yayımlanan yazıda Anadolu Ajansı T.A.Ş. hakkında gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı beyanlar ve müvekkil şirketin itibarı zedeleyici, kabul edilemez ifadeler yer almakta olup, bu ifadelerle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

02.04.2014 tarihli Taraf Gazetesi sürmanşetinde "Sandık oyunu bozuldu AA Taraf'a saldırdı" ve 5. sayfasında "AA… Taraf'a haberi kestiler!" başlıklı yazıları ile Anadolu Ajansı'nın Taraf gazetesine saldırdığı ithamında bulunulmaktadır.

Taraf Gazetesi ile Anadolu Ajansı arasındaki hukuki ilişkinin sonlandırılması sebepleri kamuoyu ile paylaşılmış olup,Anadolu Ajansı'nın büyük bir emek ve özveri ile yürüttüğü seçim projesine ilişkin gerek seçimlerden önce gerek seçimlerden sonra yapılan olumsuz haber ve karalamalar sebebi ile ticari ilişkimiz sürdürülemez duruma gelmiştir.

Müvekkil Anadolu Ajansı T.A.Ş. KİŞİLİK HAKLARINA YÖNELİK saldırılar sonucunda gelinen süreçte, ticari teamüllere ve hukuk kaidelerine uygun olarak, sözleşmedeki haklarımız çerçevesinde,  Taraf Gazetesi ile olan sözleşme tek taraflı feshetmiştir.

Müvekkil şirketin iştigal alanının ham haber üretimi olduğu, haberlerin içeriğinin eleştiri ve değerlendirme içermediği, üretilen haber ve fotoğrafların abonelere servis edildiği kamuoyunun malumudur. Dolayısıyla, bir kişi ya da kurumu hedef seçmesi, sübjektif haber üretmesi ve bunu abonelerine servis etmesi iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu ve benzeri yayınlar ile müvekkil Anadolu Ajansı T.A.Ş'nin  başarılı konumuna, objektif ve tarafsız duruşuna halel getirilemeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.