Gündem
21 Tem 2014 17:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:29

Taraf-AA kavgasında son perde! Taraf icralık oldu!

Taraf Gazetesi, Anadolu Ajansı (AA) aboneliği nedeniyle iki yıldır yaklaşık 60 Bin TL borcunu ödemediği için icralık oldu.

Gazete eski dönemlere ait borçlarının ödenmesi konusunda AA’nın yaptığı tüm çağrıları cevapsız bırakınca mahkemelik oldu.
Mahkeme AA’nın şikayetini haklı buldu ve alacakların icra yoluyla tahsiline karar verdi.
Ankara 31. İcra Müdürlüğü haciz işlemlerini başlatması için İstanbul Nöbetçi İcra Müdürlüğü’ne talimat gönderdi.
Taraf avukatları icra kararına itiraz etti ve haciz işlemleri geçici olarak durdu. Ancak sonucun değişmeyeceği ve AA’nın önümüzdeki günlerde haciz işlemini yaptıracağı belirtiliyor.

Taraf  “çalıntı” fotoğraf ve haber kullanımından da mahkemelik

AA ticari teamüller aykırı davranışları ve AA hakkında yalan haberler yaptığı gerekçesiyle Taraf’ın abonelik sözleşmesini tek taraflı feshetmiş ve yayını durdurmuştu. İddialara göre aboneliği olmamasına rağmen Taraf Ajansa ait fotoğraf ve haberleri kaçak yollardan kullanmaya devam etti. AA yaptığı incelemede, Taraf’ın Ajansa ait 36 fotoğraf ve 6 haberi gizlice ve izinsiz kullandığı tespit etti. Bunun üzerine AA hukukçuları “haksız menfaat temini” ve “mali haklara tecavüz” olduğu gerekçesiyle Taraf hakkında mahkemeye suç duyurusunda bulundu.

Taraf hukuk savaşında hep yeniliyor

Taraf ile AA arasındaki hukuk savaşında Taraf iki kez yalan haber yapmak, iftira atmaktan dolayı mahkum oldu ve tekzip yayınlamak zorunda kaldı. Ayrıca mahkeme kararlarını delil gösteren AA, Basın İlan Kurumu’na başvurarak Taraf’ın basın ahlak kurallarına aykırı yayın yaptığı gerekçesiyle şikayette bulundu. Basın İlan Kurumu da şikayeti haklı bularak, basın ahlak ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle Taraf’a 9 günlük ilan kesme cezası verdi.