Gündem
04 Ağu 2014 17:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:32

Tapeleri yayınlayan gazetecinin tapesi çıktı!

Kapanan Karşı Gazetesi'nin tepe ismi Eren Erdem'in tapesi yayınlandı.

Bursa'da yaşayan Kamile Yazıcıoğlu adlı bir kadın "Kocam İran ajanı" diyerek polise başvurmuş, olayın ardından Cemaat'in savcı ve hakimleri, Selam Tevhid Terör Örgütü adı ile soruşturma başlatmıştı. "İran ajanlığı" konusunda, Cemaat'in Eren Erdem'i de dinlediği ortaya çıktı.

TAPELERİ YAYINLAYAN GAZETECİYDİ

Bir süre öncesine kadar Cemaat'in finanse ettiği, 17 Aralık döneminde ise hükümete yakın isimlerin tapelerinin sayfa sayfa yayınlandığı, daha sonra Cemaat'in ekonomik desteğini çektiği için kapanan Karşı Gazete'nin Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem'in tapesi çıktı.

SELAM TEVHİD SORUŞTURMASI

Cemaat'in savcıları tarafından oluşturulan Selam Tevhid Terör Örgütü adlı soruşturmada, Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarından AA Genel Müdürü'ne kadar birçok isim İran ajanlığı ile suçlanmıştı.

İRAN AJANLIĞINI İTİRAF ETTİĞİ İDDİASI

Eren Erdem'in internete düşen tapesinde de kendi ağzından İran'a hizmet ettiğini itiraf ettiği öne sürüldü. Söz konusu tapede Eren Erdem'e ait olduğu iddia edilen "Ben sana diyorum ki ben İran'a gideceğim, heyet götüreceğim diyorum. Ben turist rehberi miyim, kim kime heyet götürür, ben niye heyet götüreyim" sözleri dikkat çekti.

CEMAAT NEDEN KENDİ ADAMININ TAPESİNİ YAYINLADI

Gezi olayları ve sonrasında Cemaat'e paralel olarak hareket eden, Cemaat'in parasıyla kurulan gazetenin yayın yönetmenliğini yapan Eren Erdem'in tapesi çıkınca akıllara aynı soru geldi: "Cemaat neden kendi adamının tapesini yayınlar?"

CEMAAT EREN ERDEM'İ NASIL KENDİ SAFINA ÇEKTİ

İnternete sızan tapede dikkat çeken bir ayrıntı da, dinlemenin yapıldığı tarih. Eren Erdem'in karısıyla yaptığı telefon görüşmesi, Gezi olaylarından, yani Cemaat'le gezicilerin ve Devrimci Müslümanlar'ın yakınlaşmaya başladığından öncesine ait. Karşı Gazetesi ise, Gezi'de başlayan bu beraberlikten çok sonra kuruldu. Yani bir başka iddia ise; Eren Erdem'in, ilk başlarda İran ajanlığı ile suçlanırken, Gezi olaylarında yıldızının parlamasıyla birlikte Cemaat'in tehditlerine boyun eğerek Cemaat'le işbirliğine gittiği yönünde.

İşte Eren Erdem'in karısıyla yaptığı iddia edilen ses kaydının tapesi: