Politika
09 Şub 2022 09:09 Son Güncelleme: 09 Şub 2022 09:29

Tansu Çiller’in ‘partisiyle’ ilgili yeni gelişme! ‘İddialar doğru, kesin bilgi…’

MAK Danışmanlık Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in siyasi parti kuracağı iddialarına ilişkin olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mehmet Ali Kulat, Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtladı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunmasının yanı sıra Tansu Çiller’in parti kuracağına yönelik iddialar hakkında da konuşan Kulat, şu ifadeleri kullandı:

“Eski DYP'li milletvekilleriyle konuştum, bu konuda kesin bilgi veriyorlar. Tansu Çiller Hanımefendi'nin önümüzdeki günlerde parti kurma hazırlığında olduğunu, bu konuda bir çalışma yürüttüklerini, Doğru Yol Partisi'nde siyaset yapmış olan bazı milletvekilleri bana da ifade ettiler. Hatta bunun için il-ilçe teşkilatlarını kurma konusunda gayretleri olduğunu da söylediler. Bazı yerlerde bu konuda gayri resmi olarak şimdilik il-ilçe örgütleri olacak kişileri tespit ettiklerini, Türkiye genelinde sahada çalışmalar yapan eski milletvekilleri olduğunu bizzat bana anlatan birden fazla eski milletvekili oldu.”

Söz konusu iddialara yönelik Çiller, "Ben hakikaten şaşırdım. Çünkü benim bu aşamada siyasi parti kurmak gibi bir kararım yok. Bu tür haberlerin amacı başka ve gerçekle bir ilgisi yok" demişti.