Gündem
09 Kas 2012 20:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:21

TANSU ÇİLLER ZEKAMIZLA DALGA GEÇİYOR!

TVnet'in ilgiyle takip edilen programlarından Son Baskı'nın dünkü konuğu Radikal Gazetesi haber koordinatörü Yavuz Oğhan'dı.

Oğhan,Veyis Ateş'in "28 Şubat sürecinde yaşanılan tuhaflıklar nelerdi?" sorusunda ilginç cevaplar verdi. Mal varlığı konusunda Çiller'in tatmin edici cevaplar veremediğini hatırlatan Oğhan eski başbakanın zekamızla dalga geçtiğini savundu.
 RP İLE KOALİSYON OLMAYACAK DİYE MİTİNG YAPMIŞTI ÇİLLER AMA...
 
Veyis Ateş: 28 Şubat dönemlerinde o anlara tanıklık ederken bir anormallik bir tuhaflık hatırlıyor musun?
 
Yavuz Oğhan: Elbette hatırlıyorum. Normal olmayan bir sürü şey oldu o dönemde. Tansu Çiller seçim meydanlarında ben RP ile koalisyon kurmayacağım dedi ama sonra kurdu. Neden? Çünkü mal varlığı araştırma komisyonu kurulmuştu. Eğer bu komisyonda RP ile birlikte hareket etmezse devamında yüce divanda yargılanma durumu vardı. O yüzden koalisyon kuruldu. O süreçte Erbakan'la ortaklığını kurdu. Asker bir şekilde tavrını ortaya koyuyordu ve bir yıpratma süreci başladı. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erbakan'ın istifasını alıp Tansu Çiller'e göreve vermemesi normal değildi. Sonrasında devam eden DP'den kopmalar, istifalar bunlar da normal değildi... Olağan üstü şartlar ortadaydı gerçekten. Elinde silah olan güçlüydü. Güçlünün yanında olan bir takım insanlar da vardı. Başlangıcı da pek olağan değildi. Tansu Çiller neden Erbakan'la koalisyon kurdu?
 
YÜCE DİVAN'DA YARGILANMAMAK İÇİN MANEVRA YAPTI

 
Veyis Ateş: Ben de onu merak ediyorum o dönemlerde bende hatırlıyorum mal varlığı meselesi üzerine çok gidiliyordu. Bu konuda genel kanaat neydi?
 
Yavuz Oğhan: Bunun bir usulsüzlük sonucu ortaya çıktığına yönelik bir genel kanaat vardı. Bunun araştırılabilmesi için soruşturma komisyonunda soruşturulup sonrasında çıkacak raporla yüce divana gönderilebilirdi. Bir eski başbakan ancak yüce divanda yargılanabilirdi. Bunun önüne geçmek için Tansu Çiller siyasi manevralar yaptı. Ama Erbakan'la koalisyonu Türkiye'yi felakete götürdü de demiyorum.
 
ÇİLLER YÜCE DİVAN'DA YARGILANMALIYDI!
 
Veyis Ateş: Bir gazeteci vicdanı olarak soruyorum. Sizce Tansu Çiller yüce divana gitmeli miydi?
 
Yavuz Oğhan: Kesinlikle gitmesi gerektiğini düşünüyorum. O gün yapılan açıklamaları tatmin edici bulmadığım için. Eğer suçu yoksa zaten bir sorun yok demektir. Sadece onunla ilgili de değil. Çiller dün kameralar karşısına çıktı. Komisyon üyeleriyle konuştu. Sonrasında da bir basın açıklaması yaptı. Tarih yanlış yazıldı dedi. Gerçekten ben bu açıklamalardan bir şey anlamadım. Tekrar eski dönemleri hatırladım. Milletin manşeti: "Yeniydim çete nedir bilmezdim" O dönemde çalıştığın güvenlik bürokratlarıyla sonrasında çalışmadın mı? Ve bir başbakan olarak onları başka makamlara taşımadın mı? Mesela Mehmet Ağar iç işleri bakanı olmadı mı? Biz bunları acemiliğine mi vericez? Böyle bir savunma olabilir mi? Onun için ben zekamızla dalga geçtiğini düşünüyorum Tansu Çiller'in.