Politika
27 Tem 2023 00:06 Son Güncelleme: 27 Tem 2023 00:32

Tanju Özcan'dan 'İmamoğlu topun ağzında' iddiası! "Kemal Bey tasfiyeleri göze almış"

14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde yenilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yaptığı sert çıkışlar sonrası partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan katıldığı CNN Türk canlı yayınında bomba iddialarda bulundu. Tanju Özcan, 'değişim' çağrılarının bulunduğu CHP'de İmamoğlu'nun da ihraç edilebileceğini söyledi.

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk'te açıklamalarda bulundu. Özcan yayında, "Emek vererek partide bir yerlere geldim. Ben hukukçuyum. Dün itibariyle bana tebligat yapılmış. 'Beni somut olarak neyle suçluyorsunuz' diye sordum. Bana gelen yazıda, '7 günlük savunma hakkınız var' denildi. Dün avukatım gitti, 'Bize süre verin' dedi, vermediler. Ben parti programına aykırı tek bir söylemde bulunmadım." ifadelerini kullandı. Tanju Özcan, Ekrem İmamoğlu'nun "Değişim" mesajlarına da dikkat çekerek, İmamoğlu'nun da CHP'den ihraç edilebileceğini söyledi.

Tanju Özcan'ın açıklamalarından satır başları...

"ŞU ANDA CHP'NİN BAŞINDA BİR DİKTATÖR VAR"

Siyasi partiler 2 yılda bir kurultay yapmak zorundadır. Bu 1 yıl uzatılabilir. CHP sürelerin tamamını kullanmış durumda. Benimle ilgili ihraç kararı veren YDK yetkisizdir. İncelemiş olan herkes görebilir. Genel Başkan YDK'yı kendisine bağlıyor. YDK'yı da kendisi belirliyor. YDK'da Kılıçdaroğlu'nun listesini delerek giren kimse yok. Şu anda CHP başında bir diktatör var. CHP kayyım atanması süreciyle karşı karşıya. Kurultay yapma süresi dolmak üzere. Defalarca parti yetkililerini uyardım. Bu başvuru muhakkak yapılacaktır. Böyle olursa eski bir partili olarak en çok ben üzülürüm. Atatürk'ün kurduğu parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuk hırsı nedeniyle kayyım atanma durumuyla karşı karşıya.

"YARGI YOLUNA GİDECEĞİM"

Yargı yoluna gideceğim. Sonuna kadar mücadele edeceğim. A planım Kılıçdaroğlu'nun değişimini sağlamak. Bolu'dan Ankara'ya yürümüştüm. Mücadele ettim, olmadı diyelim. Yerel seçimlere kadar yargıdan karar çıkmazsa şu anda B planım yok. Herhangi bir parti aklımda yok ama AK Parti ve MHP'de siyaset yapmayacağım kesin. FETÖ'cü derken danışmanlarından bahsediyorum. Badem bıyıklı derken Babacan ve Davutoğlu'nu kastediyorum. Kemal Bey görevli bir adam, proje adamı. 2 kişinin katıldığı seçimde alınabilecek en kötü sonuç ikinci olmaktır. Ben kendimi sarı öküz gibi hissediyorum. Milletvekili gruplarını toplamış, 'Ya benimle yol yürüyeceksiniz ya da yürümeyeceksiniz' diyor. Utanmadan değişmelisiniz diyenleri partiden atıyor. Gençlik kolları toplantısında ses kaydı yayınladım diye suç duyurusunda bulunmuş.

"EKREM İMAMOĞLU İHRAÇ EDİLEBİLİR"

Ekrem İmamoğlu için "Topun ağzında" diyen Tanju Özcan, "Değişimi somutlaştırırsa, Kemal Bey koltuğu bırakmamak için herkesi tasfiye etmeyi göze almış. Kim kendisine 'Başarısız oldun' diyorsa Kemal Bey bundan rahatsız oluyor." sözleriyle İmamoğlu'nun da ihraç edilebileceğinin mesajını verdi.