Polemik & Kulis
06 Kas 2015 13:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

Tanınmış Türk savaş muhabirinden radikal karar; Afganistan'a yerleşti! (Medyaradar/Özel)

Dünyanın en riskli bölgelerinde haberleriyle önemli başarılara imza atan deneyimli savaş muhabiri Afganistan'a yerleşme kararı aldı.

Gürcistan-Rusya savaşında  başından vurularak sol gözünü kaybettiğinde herkes mesleği bırakacağını düşünüyordu. Levent Öztürk TRTTÜRK İslamabad temsilcisi olarak 5 yıl görev yaptığı Pakistan'ın ardından, şimdi haber belgesel projesi ve anılarını yazmakta olduğu kitabını tamamlamak için radikal bir kararla Afganistan’a yerleşme kararı aldı.

Türkiye’nin, Gürcistan –Rusya savaşı sırasında  içinde bulundukları araca açılan ateş sonucu yaralanarak gözünü kaybetmesiyle yakından tanıdığı, ardından TRTTÜRK  İslamabad temsilcisi olarak dünyanın en riskli bölgelerinden haberleriyle önemli başarılara imza atan deneyimli savaş muhabiri Levent Öztürk Afganistan’a yerleşiyor. Son olarak TRTTÜRK’te  Haber Ajandası programında  özel dosyalar hazırlayan  Öztürk , bundan sonra meslek yaşamını Afganistan’ın başkenti Kabil’de sürdürecek. Öztürk Kabil’den önemli gelişmeleri de canlı yayınlarla aktarmayı sürdürecek. Bunun için Kabil’de bir yerel yayın merkezi ile anlaşan Öztürk  Afganistan’dan özel dosya haberler de hazırlayacak.

Hayal ettiği haber belgesel belgesel projesini kendi imkanlarıyla hayata geçiren Levent Öztürk, uzun yıllardır görev yaptığı Afganistan ve Pakistan ile ile ilgili farklı bölümlerden oluşan bir haber belgesel dizisi için çekimlerine başladı.Kabil’e yerleşen Öztürk, Afganistan’da bir yerel medya organizasyonunda da danışmanlık yapacak. Medyaradar’ın Kabil’den görüştüğü Öztürk,’’ Biliyorum bu son derece radikal bir karar gibi görünüyor, ama ben hayatımın en önemli dönemlerini bu coğrafyada geçirdim. Amacım Türkiye’nin hep dost ve kardeş olarak bildiği ancak 40 yıla yakın bir zamandır savaşın ve acıların gölgesindeki Afganistan’ı farklı yönleriyle anlatan bir haber belgesel. Uzun zamandır biriktirdiğim notları,deneyimlerimi şimdi burada bana destek veren dostlarımla birlikte güzel bir haber belgesele dönüştürüyorum.’’ şeklinde konuştu.

Levent Öztürk savaş ve felaket bölgelerindeki deneyimlerini de bölgeden çektiği fotoğraflarla birlikte  kitaplaştırıyor. Gazeteciliği dışında uluslararası yardım kuruluşlarıyla savaş ve felaket bölgelerinde görev de yapan Levent Öztürk kitabı tamamlamak için de en uygun yerin Kabil olduğunu söylüyor.




LEVENT ÖZTÜRK KİMDİR?

1989 yılında Dünya gazetesinde mesleğe ilk adımını atan Levent Öztürk 1993 yılında TGRT‘de yayınlanan Yankı programıyla TV haberciliğine başlamıştı. İnterstar, Kanal6, NTV Yurt Haberler Servisi,Kanal 1-Habertürk, Kanaltürk haber merkezlerinde görev yapan Öztürk 2009 yılında TRTTÜRK’e transfer olmuş İslamabad temsilcisi olarak 5 yıl görev yapmıştı. Bin Ladin Operasyonunu ilk kez canlı yayınla olay yerinden aktaran TV muhabiri olan Öztürk, Taliban’ın kalesi olan Weziristan’a da giren ilk uluslararası gazeteciler arasında bulunuyor. Libya’da Kaddafi dönemi ve sonrası yaşanan gelişmeleri, Filipinlerdeki Hayyam kasırgasını da canlı yayınlarla ve özel haberleriyle akratan Öztürk,Afganistan’da NATO müdahalesi ardından bir çok özel haber ve yayın da gerçekleştirdi. 2014 yılında Kudus’te görev yaparken görevinden ayrılarak  uluslararası yardım kuruluşlarıyla birlikte Suriye krizinden etkilenen mültecilere yönelik projelerde görev yaptı. Öztürk 2015 yılında yine TRTTÜRK’te yayınlanan haftalık Haber Ajandası programında özel dosyalar hazırlıyordu..

1994 Rafet Genç Haber ödülü,2009 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti En iyi Tv haber ödüllerinin de sahibi Öztürk Taliban,El Kaide ve son dönemde yine Afganistan’da etkin olmaya başlayan DAEŞ-Khorasan kolu ile ilgili  araştırma ve özel haberler hazırlıyor..



MEDYARADAR/ÖZEL