Tamer Karadağlı'dan yeni açıklama! 'Kendimi kandırılmış hissediyorum!' - Sayfa 2

Ali Eyüboğlu: Neden Nihal Yalçın’ın sözünü kesip mimiklerinle ifade kullandın. Ona gıcık mı oluyorsun?

Tamer Karadağlı: Gıcık falan değilim. Tam tersine çok beğendiğim bir oyuncu. Ortak tanıdığımızla yıllar önce haber göndermiştim. Onun oyunculuğunu çok beğendiğim için. Çok başarılı bir oyuncu olarak görüyorum.

212
Tamer Karadağlı'dan yeni açıklama! 'Kendimi kandırılmış hissediyorum!' - Sayfa 3

Ali Eyüboğlu: Oradaki olayı anlatır mısın? Sahnedeki tavırlarının alt metni neydi?

Tamer Karadağlı: Beni sahneye çağırdılar ödülü aldım, kendisinin gelmesini bekledim. Görüntülerde de var. Sahneye geldiği anda ödülü vermeye teşebbüs ediyorum. Ama bize hiç merhaba demeden bir anda arkasını dönüp konuşmaya başladı. Geriye çekildim ve dinlemeye başladım. Benim beklediğim şuydu; bütün Dünyada olduğu gibi ödülünü alıp teşekkür edip konuşmasını yapmasıydı. Müdahale edecek sunucular var ama kimse müdahale etmedi. Ben de arkada tuzluk gibi beklemeye başladım. Derdim gerçekten ödülle fotoğraf vermesiydi. Ödülle birlikte konuşmasını yapmasıydı. Siyasi kimliğini düşünerek hareket etmedim…

312
Tamer Karadağlı'dan yeni açıklama! 'Kendimi kandırılmış hissediyorum!' - Sayfa 4

'MİMİKLERİMİ GİZLEYEMEDİM…' 

Ali Eyüboğlu: Baştan ödülünü alması için uyarsaydın daha mı iyi olurdu? Geriye dönüp baktığında kendini eleştiriyor musun?

Tamer Karadağlı: Benimle göz kontağı bile kurmadı. Benim derdim zaten ödülünü verip alkışlayıp sahneden inmekti. Organizasyonda zaten ödülü verenler bir konuşma yapmıyor. Jüri üyeleri konuşma yapıyor. Benim şaşırdığım noktalar esprileriydi. “İnanmıyordum ödülü alacağıma demek ki rakiplerim çok kötüymüş”, “Seneye de erkek oyuncu dalında aday olmak istiyorum” deyince onlara şaşırdım. Oscar veya Emmy ödüllerine de baktığımızda ödülü alan kişi diğer adaylara da teşekkür eder, burada tam tersi bir şey oldu. Bu biraz tuhaf geldi. Mimiklerimi gizleyemedim.

Konuşmasını kesip girmek de istemedim. Boşluğunu bulup ödülünü verip geri çekildim. Onun üstüne “Kim verdi bu ödülü, sus mu dediniz?” dedi.

412
Tamer Karadağlı'dan yeni açıklama! 'Kendimi kandırılmış hissediyorum!' - Sayfa 5

Ali Eyüboğlu: Bu durum konuşmasının uzun sürdüğü için sizin kestiğiniz yönünde tartışmalara sebep oldu. Ünlü isimlerden de çok fazla eleştiri geldi. Anladım ki, bu ülkede ünlülerden en çok nefret edenler yine ünlülerin kendisi. Ayşe Tolga’nın sosyal medyada paylaştığı tweet de “eril” ifadesi için, Ahmet Mümtaz Taylan ve Yaprak Özdemiroğlu’nun açıklamaları ile ilgili ne düşünüyorsun?

Tamer Karadağlı: Bu “kadın düşmanlığı” gibi ifadelerin kapak olduğunu kitabın içinin farklı olduğunu düşünüyorum. Ödülünü vermiş olmam beni kadın düşmanı mı yapıyor? Eski karıma mı şiddet uygulamışım? Kızıma, anneme mi düşmanlık yapmışım? Bunu anlayabilmek mümkün değil. İlk başta konuşmaların üzerinde durmadım. İki üç gün konuşulur biter diye düşündüm. Ama bu bir nefret söylemine doğru dönmeye başlayınca işin içine siyasi isimler de girmeye başladı. Sahip çıkan isimlere baktığımızda da başka soru işaretleri ortaya çıkmaya başlıyor.

512